x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DEZASTRU în Argeş, în urma ploilor torenţiale. În mai multe zone din Piteşti, apa a ajuns şi la 2 metri înălţime

DEZASTRU în Argeş, în urma ploilor torenţiale. În mai multe zone din Piteşti, apa a ajuns şi la 2 metri înălţime

17 Oct 2013   •   08:29
DEZASTRU în Argeş, în urma ploilor torenţiale. În mai multe zone din Piteşti, apa a ajuns şi la 2 metri înălţime

În judeţul Argeş a plouat în câteva ore cât într-o lună, iar mai multe localităţi au fost inundate. Cele mai afectate sunt oraşele Piteşti şi Curtea de Argeş. Potrivit informaţiilor venite de la ISU, pe unele străzi apa atinge şi doi metri.

Pompierii au intervenit cu bărcile pneumatice pentru a-i scoate din locuinţele inundate.

Primarul orașului Pitești, Tudor Pendiuc a declarat, a declarat la Antena3, că au au fost afectate mai multe locuințe și că s-a ajuns la această situație deoarece canalizarea nu a mai făcut față cantității "uriașe de apă".

Vă reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis ieri un cod galben de ploi şi vânt puternic pentru mai multe judeţe din ţară. Iată zonele vizate:

"Ploile se vor extinde în cea mai mare parte a ţării. În Crişana, Banat, Oltenia, sud-vestul şi sudul Transilvaniei, iar seara şi noaptea şi în cea mai mare parte a Munteniei vor cădea cantităţi însemnate de apă, care vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50 l/mp.

Vântul se va intensifica treptat îndeosebi în vestul, în sudul ţării şi la munte, zone unde va atinge la rafală 50 km/h, iar pe arii restrânse 70 km/h.

În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali trecător precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare".

×