Potrivit ANSVSA, inspectorii și reprezentanții DSP au început o anchetă epidemiologică și controale riguroase privind igiena, trasabilitatea produselor alimentare, condițiile de depozitare și documentația unității.
S-a constatat că furnizorul de preparate culinare pentru grădiniță nu era autorizat sanitar-veterinar pentru activitatea de catering, ci doar pentru cantină.
Au fost aplicate 3 sancțiuni, în valoare totală de 62.000 de lei, pentru neîntreținerea spațiilor și ustensilelor, desfășurarea de activități neautorizate și lipsa trasabilității produselor alimentare.
„Activitatea de catering a fost interzisă”, transmite ANSVSA.
Au fost prelevate probe pentru analiză, iar ancheta este în desfășurare pentru identificarea sursei îmbolnăvirii.
12 copii și o educatoarea de la grădinița din Sectorul 2 au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară.
Și inspectorii ANPC au aplicat amenzi grădiniței și fuurnizorului de alimente.
(sursa: Mediafax)


