x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DEZBATERE / Sulfina vs. ecotaxa

DEZBATERE / Sulfina vs. ecotaxa

de Alexandru Nastase    |    19 Feb 2009   •   00:00

Comisia pentru administraţie publică şi mediu din Camera Deputaţilor va solicita Executivului suspendarea pentru trei, maximum patru luni, a aplicării Ordonanţei de urgenţă care instituie taxarea pungilor de plastic, a anunţat ieri deputatul Sulfina Barbu.



Scopul este îmbunătăţirea actului normativ care, în opinia fostului ministru al Mediului, creează "extrem de mari dificultăţi" companiilor care produc astfel de pungi. "Este inadmisibil ca o companie care produce de 300.000 de euro să plătească în acest moment un milion de euro cu titlu de ecotaxă, bani care de multe ori nu se mai întorc niciodată la firmă, întrucât actul normativ nu a fost corect înţeles şi nu este corect aplicat", a declarat Sulfina Barbu.

PROBLEMELE PRODUCĂTORILOR

Declaraţiile au venit în contextul în care reprezentanţii Comisiei pentru administraţie publică şi mediu din Camera Deputaţilor au participat ieri la Palatul Parlamentului la o masă rotundă pe tema ecotaxei pentru pungile de plastic. Reprezentanţii companiilor au reclamat faptul că, în multe cazuri, magazinele nu evidenţiază ecotaxa pe bonul fiscal, în acest fel ajungându-se ca banii pe care producătorii de pungi îi plătesc către stat atunci când livrează ambalajele să se piardă şi să nu mai poată fi recuperaţi niciodată.

Aceştia s-au plâns şi de lipsa unor laboratoare care să certifice faptul că anumite firme produc deja ambalaje ecologice, biodegradabile, care nu ar mai trebui taxate.

×
Subiecte în articol: verde!