x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Difuzarea filmului şpăgii, justificată

Difuzarea filmului şpăgii, justificată

de Gabriela Antoniu    |    17 Oct 2007   •   00:00
Difuzarea filmului şpăgii, justificată
Sursa foto: LUCIAN ALECU/

Cristian Tudor Popescu (foto), preşedintele Clubului Romăn de Presă, a declarat ieri, in urma reunirii Consiliului de Onoare al CRP, că interesul public justifica difuzarea imaginilor cu foştii miniştri Remeş şi Mureşan de TVR.

CRP

Cristian Tudor Popescu (foto), preşedintele Clubului Romăn de Presă, a declarat ieri, in urma reunirii Consiliului de Onoare al CRP, că interesul public justifica difuzarea imaginilor cu foştii miniştri Remeş şi Mureşan de TVR. Cristian Tudor Popescu a spus că difuzarea filmului nu a incălcat Codul Deontologic al CRP. Popescu a remarcat insă că a existat o serie de erori profesionale din partea Departamentului de ştiri al TVR, dar care nu au fost de natură să afecteze adevărul filmului prezentat in legătură cu cei doi foşti miniştri. Popescu a subliniat că TVR trebuia să precizeze că subtitrarea filmului nu aparţine redacţiei. Totodată, preşedintele CRP a precizat că nota internă transmisă de Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv, Departamentului de ştiri poate fi considerată un fel de "presiune" asupra departamentului. "Nu calific drept act de manipulare filmul respectiv, pentru că ce este in filmul ăla nu este fals", a mai spus şeful CRP. Cristian Tudor Popescu a mai precizat că "nimeni nu se indoieşte că imaginile difuzate de TVR sunt realizate de o instituţie abilitată a statului", dănd ca exemplu SRI sau DNA. Prezentă la CRP, Rodica Culcer, directorul Direcţiei ştiri, nu a participat ieri la audierea persoanelor implicate in scandalul declanşat de difuzarea casetei cu imaginile Remeş-Mureşan, din Comisia de Etică şi Arbitraj a TVR.

Tot ieri, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis să ceară TVR nota internă transmisă de Alexandru Sassu către Direcţia de ştiri in legătură cu materialele Remeş-Mureşan.

×
Subiecte în articol: observator