x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DIICOT / Fabrică de ţigări clandestină, depistată în Bragadiru

DIICOT / Fabrică de ţigări clandestină, depistată în Bragadiru

de Ovidiu Ciutescu    |    12 Ian 2009   •   00:00

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată 17 persoane acuzate că au deschis o fabrică clandestină de ţigări. Proprietarii fabricii comercializau marfa fără a plăti accizele, ei prejudiciind statul cu 9 milioane de lei, informează Agerpres.



Vineri, procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 17 inculpaţi, pentru săvârşirea mai multor infracţiuni din sfera macrocriminalităţii economico-financiare, respectiv în materia infracţiunii de contrafacere de ţigări. Concret, în cursul anului 2006, inculpaţii Constantin Radu, Mircea Pană, Nicuşor Radu şi Vasile Gheorghe Toma au pus bazele unui grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi ceilalţi coinculpaţi, specializat în producerea, contrafacerea şi comercializarea clandestină de ţigarete. În acest context, inculpaţii au deschis o fabrică de producere şi ambalare ţigări pe raza localităţii Bragadiru - judeţul Ilfov, mutată ulterior, de mai multe ori succesiv, pe raza Municipiului Călăraşi, localitatea Haţeg - judeţul Hunedoara, respectiv localitatea Pîrscov - judeţul Buzău.

În toată această perioadă, fabrica a funcţionat în mod clandestin, fără ca inculpaţii să deţină autorizaţie de antrepozit fiscal pentru producerea şi comercializarea de produse accizabile din tutun, sustrăgându-se în acest mod de la plata obligaţiilor fiscale către stat. În perioada de funcţionare a fabricii, inculpaţii au achiziţionat şi procesat cantitatea de aproximativ 50 de tone tutun, din care au produs un număr total de 58.043.253 de ţigarete, mărcile Viceroy, Winchester şi Ronson. Astfel, acuzaţii au produs un prejudiciu total de aproximativ 9.000.000 de lei, constituit din acciza datorată pentru ţigările produse şi cantitatea de tutun deţinută în afara antrepozitului fiscal. Pentru recuperarea prejudiciului cauzat, procurorii DIICOT au instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor inculpaţilor. Asupra vinovăţiei acuzaîilor se va pronunţa Tribunalul Bucureşti.

×
Subiecte în articol: romania