x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dîncu a semnat un acord de colaborare între MApN și Ministerul Apărării din Georgia

Dîncu a semnat un acord de colaborare între MApN și Ministerul Apărării din Georgia

18 Oct 2022   •   19:06
Dîncu a semnat un acord de colaborare între MApN și Ministerul Apărării din Georgia
Sursa foto: Sursa: Facebook

Ministrul Vasile Dîncu a semnat, marți, la Tbilisi, Acordul de colaborare între MApN și Ministerul Apărării din Georgia, dar și Planul Bilateral de Cooperare pentru anul 2022. Dîncu a avut o întrevedere și cu prim-ministrul Irakli Garibashvili.

„Împreună cu omologul georgian, Juansher Burchuladze, am semnat, astăzi, la Tbilisi, Acordul de colaborare între Ministerul Apărării Naționale din România și Ministerul Apărării din Georgia, dar și Planul Bilateral de Cooperare pentru anul 2022 între ministerele noastre. Astfel, în ceea ce privește cadrul bilateral, domenii precum instruirea în comun, educația militară sau comunicații și informatică continuă să fie de interes pentru ambele părți, iar Parteneriatul Strategic consfințit prin Declarația Comună semnată la nivel de șefi de stat pe 11 octombrie 2022 vine să ofere o bază și mai solidă dezvoltării cooperării bilaterale în domeniul apărării”; a scris pe Facebook Vasile Dîncu.

El mai spune că a discutat cu ministrul georgian al apărării aspecte legate de situaţia de securitate regională pe fondul conflictului din Ucraina, stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării, precum și cooperarea în context regional și al organismelor internaționale.

×
Subiecte în articol: vasile dincu