x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dîncu: În Moldova s-a produs o ruptură de mentalitate, în sensul dependenței de Moscova

Dîncu: În Moldova s-a produs o ruptură de mentalitate, în sensul dependenței de Moscova

13 Noi 2016   •   23:26
Dîncu: În Moldova s-a produs o ruptură de mentalitate, în sensul dependenței de Moscova

Odată cu alegerile prezidențiale de duminică, se observă o ruptură de mentalitate în Republica Moldova, în sensul dependenței de Moscova, și sunt semne că cetățenii de peste Prut au înțeles că Europa este un pol important, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu la Realitatea TV.

”Este pentru prima dată în istoria Moldovei în care se deșteaptă conștiința națională într-un sens care este cel pe care ni-l dorim și noi. De a aspira la Europa și la o întâlnire cu România”, a declarat Vasile Dîncu.

În opinia sa, în Republica Moldova s-a produs o ruptură de mentalitate în sensul dependenței de Moscova. ”Dacă nu se va întampla ceva la aceste alegeri, sigur se va întâmpla la următoarele. Este un lucru greu de presupus. Ceea ce am numit europenism acum șapte ani, a fost îngropat de un val de corupție și de guvernări nereușite”, a completat vicepremierul.

Din punct de vedere sociologic, afirmă Dîncu, ar fi trebui să avem 60% prezență la urne pentru a fi siguri că ”acest val” a reușit să aducă destule voturi.  

”Cred că este improtant că oamenii au simțit că Europa este un pol important. Observăm că în acest moment Republica Moldova se schimbă prin chiar această acțiune. Exista o frică extraordinară”, a mai precizat vicepremierul, subliniind că este important modul în care se votează în Moldova, însă ”mai important este cine numără voturile”.

×