x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Boloș, satisfăcut: Decembrie, prima lună în care Direcția generală mari contribuabili și-a realizat planul

Boloș, satisfăcut: Decembrie, prima lună în care Direcția generală mari contribuabili și-a realizat planul

de Redacția Jurnalul    |    31 Dec 2023   •   00:20
Boloș, satisfăcut: Decembrie, prima lună în care Direcția generală mari contribuabili și-a realizat planul
Sursa foto: Marcel Bolos/antena3

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a spus sâmbătă că luna decembrie este prima în care Direcția generală mari contribuabili și-a realizat planul. De asemenea, și ANAF și-a realizat planul de încasări.

Ministrul spune că a terminat ultimele calcule privind stadiul execuţiei bugetare şi datele preliminare financiare pentru anul 2023.

„Datele arată destul de bine, sigur, nu aşa cum mi-aș fi dorit, dar este un sfârşit de an bun pentru ţara noastră şi premisele pentru ca investiţiile din fonduri europene, foarte importante în România, să poată continua şi în anul 2024”, a spus Marcel Boloș.

El a arătat că luna decembrie este prima în care Direcţia generală mari contribuabili şi-a realizat planul.

„În anul 2023, după cum știți, am avut această problemă aproape lunar, Direcţia de mari contribuabili nu şi-a realizat planul la venituri, să ştiţi că luna decembrie e pentru prima dată când îşi realizează planul: 16 miliarde de lei planificaţi, 16 miliarde de lei realizaţi”, a precizat Boloş.

Conform acestuia, și ANAF şi-a realizat planul lunar de venituri: „A avut în plan 34,7 miliarde lei, a realizat 35,5 miliarde lei, deci o depăşire cu puţin, dar un semn bun pentru noi că se poate”.

Ministrul Finanțelor a mai spus că luna decembrie a fost ”lună record” şi în ceea ce priveşte veniturile din fonduri europene, de peste 13 miliarde de lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Boloș contribuabili