x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Disputa intre CNA si BEC

Disputa intre CNA si BEC

10 Noi 2004   •   00:00

CNA a anuntat ieri ca nu va sanctiona programele de radio sau televiziune care vor difuza stiri cu caracter electoral in zilele de sambata si duminica, respingand o hotarare pe aceasta tema luata recent de BEC. In opinia membrilor CNA, accesul candidatilor la stiri se refera strict la interventiile directe ale acestora in buletinele de stiri, nu la tratarea unor subiecte referitoare la ei.

Click pentru a mari imaginea
CONTRA. Ralu Filip se opune interpretarii legii electorale facute de BEC
"Acces nu inseamna stire", a spus presedintele CNA. Referitor la decizia BEC de a interzice difuzarea de imagini sau mesaje calomnioase la adresa autoritatilor, partidelor si candidatilor in alegeri, inclusiv in spoturile electorale, presedintele CNA a calificat drept abuziva interpretarea Biroului privind calomnia, precizand ca in Romania exista justitie careia nu trebuie sa i se substituie BEC. De asemenea, Filip a mentionat ca "spotul" este foarte bine reglementat in Legea 373/2004, interpretarea BEC situandu-se "dincolo de lege".

LEGISLATIE. Potrivit CNA, singurele legi de care trebuie sa tina seama radiodifuzorii sunt Legea 504/2002 - Legea audiovizualului, si Legea 373/2004 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, respectand precizarile CNA. "Toate redactiile nu se vor supune BEC, ci legilor de mai sus, legi emise de Parlamentul Romaniei", a spus Filip.

De cealalta parte, BEC considera ca nu si-a depasit atributiile atunci cand a dat hotarari de interpretare privind continutul spoturilor din cadrul emisiunilor electorale si nici cand a decis sa interzica difuzarea de informatii electorale in zilele de sambata si duminica. "Doar BEC are atributii sa dea interpretari la legile electorale", a spus purtatorul de cuvant al BEC, Victor Camenita. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: observator