x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Năstase ar putea fi eliberat pe 18 martie

Adrian Năstase ar putea fi eliberat pe 18 martie

04 Mar 2013   •   13:06
Adrian Năstase ar putea fi eliberat pe 18 martie
Sursa foto: Intact Images/Karina Knapek

UPDATE 14:20 - Recursul la eliberarea condiţionată a fostului premier Adrian Năstase va fi judecat pe 18 martie, la Tribunalul Bucureşti, care a stabilit acest termen după ce a primit dosarul de la Judecătoria Sectorului 4, informează Mediafax.

...............................

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au transmis luni Judecătoriei Sectorului 4 dosarul privind cererea de eliberare condiţionată a lui Năstase, la care au ataşat şi motivele de recurs împotriva hotărârii prin care această instanţă a decis eliberarea condiţionată a fostului premier.

Pe 12 februarie, Judecătoria Sectorului 4 a admis eliberarea condiţionată din închisoare a fostului premier, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii", însă recursul nu s-a putut judeca la Tribunalul Bucureşti până ce DNA nu a comunicat motivele pentru care a atacat decizia judecătoriei.

Comisia de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava a dat aviz pozitiv pe 4 ianuarie în cazul lui Adrian Năstase, constatând că s-a împlinit termenul de o treime din pedeapsă, fiind luate în calcul şi activităţile desfăşurate de fostul premier, precum şi faptul că acesta a publicat trei cărţi.

Adrian Năstase a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

×