x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DNA, unealta clanului Băsescu

DNA, unealta clanului Băsescu

de Jurnalul National    |    25 Iun 2014   •   16:45
DNA, unealta clanului Băsescu
Sursa foto: ALEX MICSIK/Mediafax Foto

Uriaşul război al celor două clanuri – Bercea, Băsescu – au ca arbitru (ales) Direcţia Naţională Anticorupţie. Mircea Băsescu a folosit trupa DNA din Constanţa să organizeze un flagrant care să înfunde trupa din Slatina. În replică, înregistrările devastatoare făcute de Băsică şi ai lui, depuse la DNA Bucureşti, l-au trimis pachet în arest pe Băsescu Mircea.

Ar fi 1 la 1 în acest meci, dacă ne-am face orbi şi surzi la manevrele disperate pe care le-a făcut clanul Băsescu să scape de povara sutelor de mii de euro luaţi de la clanul Bercea pentru a-l scoate din puşcărie pe Mondial. Am putea crede din naivitate că DNA Litoral se bate cu DNA Capitală. Să nu uităm că la vârful instituţiei anticorupţie tronează Codruţa Kovesi, pupila lui Băsescu, aşa încât mişcarea de la “apa cea mare” avea clară direcţia: arestarea  ţiganilor obraznici şi sâcâitori care-şi cereau banii înapoi de la clanul Băseştilor. Să nu rămână înfundaţi, şi cu banii luaţi, de Naşu, ai lu' Bercea au dat contralovitura la Bucureşti, depunând la DNA probe indubitabile, care ajunse în presă, ar fi scos din  magistratură orice procuror care le-ar fi băgat sub preş.

Scandalul îl târăşte pe “fratele cel mare” spre o demisie logică. Kovesi, care a condus Parchetul în 2011, când se astupa ancheta procurorului Iacobescu, vrea să scape din vârtej chemând Antena 3 în judecată.

Paradoxul acestui război mafiot este că pe zi ce trece credibilitate mai mare decât Băseştii şi DNA o arată clanul Bercea care domină jocul şi impun o Isaura superioară preoteselor Justiţiei, Kovesi şi Stanciu, cu pantofi cam  stropiţi de mangoţii aruncaţi prin parcări.

×