x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doctor în drept în SUA: Boc va primi titlul onorific de la Michigan State University

Doctor în drept în SUA: Boc va primi titlul onorific de la Michigan State University

12 Apr 2012   •   06:45
Doctor în drept în SUA: Boc va primi titlul onorific de la Michigan State University

Michigan State University anunta ca pe 4 mai fostul premier al Romaniei Emil Boc primeste titlul de doctor onorific in drept, anunta Detroit Free Press. Distinctia va fi acordata pentru activitatea politica, guvernamentala si universitara. Boc va primi acest titlu cu prilejul "spring commencement", o ceremonie de primavara la care sunt conferite grade universitare.

Pe site-ul universitatii, fostului premier i se face o scurta prezentare. "Emil Boc a fost primul ministru al Romaniei din 2008 pana in februarie 2012, dupa ce a avut doua mandate de primar al orasului Cluj-Napoca si unul de patru ani ca membru al Parlamentului din Romania, Camera Deputatilor. In calitate de primar si membru al Parlamentului, Boc s-a implicat activ in procesul aderarii Romaniei la Uniunea Europeana", scrie site-ul universitatii.

Radacinile politice ale lui Emil Boc au inceput la MSU, ca "visiting scholar", prin intermediul programelor de cooperare interuniversitara. In timp ce se afla in campus, a efectuat un stagiu pentru Michigan Legislature si a coordonat Programul Transilvania Political Leadership, impreuna cu profesorul Roger Hamlin de la MSU. Programul s-a bazat pe parteneriatul dintre orasele East Lansing si Cluj-Napoca si cele doua universitati ale acestora, Michigan State University si Universitatea Babes-Bolyai.

"La mai bine de 10 de ani, programul continua sa incurajeze schimburile culturale si academice", mai scrie site-ul MSU.

La ceremonia din 4 mai, va fi prezenta si prima presedinte femeie din istoria Irlandei, Mary Robinson, care va primi un doctorat onorific in drept. MSU ii va acorda un titlu onorific si lui Robert Skandalaris, absolvent al universitatii si director al companiei private Quantum Ventures, din Michigan.

Boc ar fi trebuit sa primeasca aceasta distinctie in decembrie 2009, insa agenda incarcata a determinat amanarea plecarii in SUA.

Michigan State University este intre primele zece universitati din lume in stiintele educatiei, fizica nucleara si psihologie industriala si intre primele 50 in stiinte politice si administrative. Conferirea de titluri onorifice liderilor din diverse domenii de activitate este o traditie inca din 1885, la Universitatea Michigan State University, iar studentilor le sunt prezentati, in acest fel, personalitati din lumea politica si academica, pentru a le servi drept exemple si pentru a le impartasi din experienta lor.

×