x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doctoriţa ucigaşă a fost eliberată

Doctoriţa ucigaşă a fost eliberată

de Violeta Fotache    |    31 Mar 2009   •   00:00

Medicul Roxana Călin, condamnată la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei amantului său, a fost eliberată condiţionat, după ce a executat 14 ani de închisoare. Ea a părăsit Penitenciarul Târgşor luni seară la ora 20:00, potrivit purtătorului de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Denisa Necula.




Verdictul a fost pronunţat luni seară de Secţia Penală a Tribunalului Prahova, instanţă care la judecarea recursului a constatat că Roxana Călin îndeplineşte toate condiţiile eliberării condiţionate impuse de art. 59 Cod Penal, conform purtătorului de cuvânt al Tribunalului, Alina Anton. De precizat că iniţial, instanţa de fond a dispus amânarea cu un an de zile a eliberării condiţionate a doctoriţei-măcelar. "Tribunalul Prahova a înştiinţat Penitenciarul Târgşor prin fax, luni, la ora 17:30, iar la ora 20:00 deţinuta a fost eliberată condiţionat", ne-a precizat Denisa Necula.

Reamintim că în urmă cu 14 ani, medicul Roxana Călin, a îngrozit Ploieştiul prin crima pe care a comis-o. Ea a ucis-o cu sânge rece pe Iuliana Ţinteanu, soţia amantului ei, apoi a tranşat victima şi a împrăştiat bucăţile de cadavru în ghenele de gunoi din oraş. Ucigaşa şi victima erau "prietene de familie". La 16 iunie 1994, doctoriţa (medic pediatru) a invitat-o pe Iuliana Ţinteanu la ea acasă sub pretextul unor analize serologice. Într-un moment de neatenţie, Roxana Călin i-a injectat victimei în venă un flacon cu thiopental, substanţă cu efect anestezic. Apoi şi-a cărat victima în cadă, unde cu un cuţit de vânătoare i-a tăiat carotida şi vena jugulară, procedând la "tranşare". Ea a şters urmele crimei şi a împrăştiat bucăţile de cadavru. A uitat însă în congelatorul frigiderului de acasă o pungă cu organele victimei (ficatul, rinichii, plămânii şi inima), corp delict ce a fost descoperit de anchetatori, trei săptămâni după comiterea omorului.

×
Subiecte în articol: observator