x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Documentar "Cu toate pânzele sus!" la TVR 2

Documentar "Cu toate pânzele sus!" la TVR 2

de Catalina Iancu    |    01 Iul 2010   •   00:00
Documentar "Cu toate pânzele sus!" la TVR 2
5794-125173-marius_si_catalina_albu.jpgO serie de 12 documentare de că­lă­to­rie va fi difuzată în premieră şi în exclusivitate la TVR 2. Sâmbătă, 3 iu­lie, de la ora 19:00, va fi programat primul episod din "Cu toate pânzele sus!"

 În urmă cu un an, Ma­rius şi Că­tă­lina Albu au transformat ficţiunea în realitate: s-au îmbarcat pe velierul "Phoenix", au ridicat ancora din portul Sulina şi au pornit pe traseul imaginat de Radu Tudoran. Acest proiect unic, susţinut de Televiziunea Română, a fost urmărit îndeaproape de Codruţa Angelescu, realizator TVR, şi de Marius Neacşu, director de imagine TVR.

Marius, căpitanul ambarcaţiunii de 9 metri, are o vastă experienţă în navigaţie şi e primul român care a realizat înconjurul lumii sub un pavilion ro­mâ­nesc. Cătălina este secundul şi a par­curs şi ea peste 11.000 de mile marine alături de Marius în urmă cu 10 ani.

Traseul urmat de expediţie este acelaşi cu cel din romanul "Toate pânzele sus": din Sulina au străbătut Marea Neagră, Marea Marmara, Marea Egee, Marea Roşie şi Marea Mediterană, au traversat Atlanticul şi, după un popas de aproape jumătate de an în Caraibe, în acest moment se află în Insulele Azore, urmând să coboare de-a lungul coastei Americii de Sud, până în Ţara de Foc.

Tot din 3 iulie, TVR 2 va începe difuzarea în fiecare sâmbătă, de la ora 19:30, a serialului "Toate pânzele sus", ecranizare a romanului omo­nim de Radu Tudoran, în regia lui Mir­cea Mureşan. Din distribuţie fac parte Ion Be­so­iu, Jean Constantin, Ilarion Cio­ba­nu şi Sebastian Papaiani.

×
Subiecte în articol: mass-media