x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi cetăţeni spanioli cu certificate digitale de vaccinare false, găsiți la Aeroportul Otopeni

Doi cetăţeni spanioli cu certificate digitale de vaccinare false, găsiți la Aeroportul Otopeni

12 Noi 2021   •   11:53
Doi cetăţeni spanioli cu certificate digitale de vaccinare false, găsiți la Aeroportul Otopeni

Doi cetăţeni spanioli cu certificate digitale de vaccinare false au fost depistaţi la Aeroportul Otopeni. Cei doi veneau de la Istanbul.

Cetăţenii spanioli au fost descoperiți la Punctul de Trecere a Frontierei Henri Coandă Bucureşti. Ei au prezentat pentru controlul de intrare în România certificate de vaccinare pentru virusul SARS CoV-2 care nu corespundeau cu datele acestora de identificare, fiind false.

Incidentul a avut loc joi. Doi cetăţeni spanioli, în vârstă de 25 și 26 de ani, au încercat să intre în România, cu o cursă din direcţia Turcia-Istanbul.

„Cei doi pasageri au prezentat certificate digitale de vaccinare prevăzute cu cod QR, eliberate de autorităţile spaniole, care atestau faptul că sunt vaccinaţi împotriva virusului SARS Cov-2 în Spania.Poliţiştii de frontieră au constatat faptul că datele de identificare corespondente codului QR sunt diferite faţă de datele de identitate din documentele de călătorie prezentate la controlul de frontieră de către cei doi bărbaţi, certificatele prezentate nefiind autentice”, au anunțat reprezentanții Poliției de Frontieră.

Spaniolii au renunţat la continuarea călătoriei, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals informatic.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: certificate digitale