x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi morţi şi mai mulţi răniţi, dupã ce un autocar s-a răsturnat în judeţul Alba

Doi morţi şi mai mulţi răniţi, dupã ce un autocar s-a răsturnat în judeţul Alba

08 Noi 2009   •   00:00

Două persoane au murit şi şapte au fost rănite, duminică dimineaţă, pe DN 7, în zona localităţii Şibot, din judeţul Alba, după ce un TIR a derapat şi a acroşat un autocar care s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

La faţa locului, au fost mobilizate mai multe ambulanţe, echipaje SMURD, de la Serviciul de Descarcerare, precum şi poliţişti rutieri.

Autocarul implicat în accident era înmatriculat în Germania şi se deplasa pe ruta Deva - Alba Iulia.

Din primele date furnizate de către poliţişti de la faţa locului, cele două persoane moarte erau mamă şi fiică, din localitatea Sălişte, judeţul Siibiu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, Alina Bălaş, a declarat că în urma accidentului două persoane au decedat, iar alte şapte au fost rănite. Bălaş a spus că în autocar se aflau 28 de persoane şi cei doi şoferi.

Potrivit sursei citate, ISU Alba a mobilizat la faţa locului două autospeciale cu apă şi spumă, echipaje de descarcerare şi echipaje SMURD, în ajutorul pompierilor din Alba fiind trimise şi două autospeciale de la Orăştie.

Adrian David, subinspector în cadrul Poliţiei Judeţene Alba, a declarat că apelul la Serviciul de Urgenţă a fost înregistrat la ora 5, 45, accidentul petrecându-se la klometrul 350 al DN 7, după ce şoferul unui TIR nu a adaptat viteza la condiţiile de mers într-o curbă, iar autovehiculul a intrat in derapaj şi s-a ciocnit cu un autocar plin cu călători.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Iulia Haţegan, a declarat, pentru Mediafax, că accidentul s-a produs din cauza unui TIR care a derapat şi a acroşat autocarul cu pasageri, acesta din urmă ieşind în afara părţii carosabile şi răsturnându-se. Haţegan a spus că şase din cele şapte victime sunt în stare mai gravă.

Ea a adăugat că pasagerii din autocar erau români şi veneau din Germania, autocarul având ultima oprire în Bucureşti.

Iulia Haţegan a mai spus că circulaţia în zona localităţii Şibot, unde s-a produs accidentul, se desfăşoară alternativ pe câte un sens de mers.

Pasagerii care au scăpat din acest accident se află încă la faţa locului, în plin câmp, aşteptând un alt autocar care să-i preia şi să-i transporte la destinaţie.

Autocarul implicat în accident venea din Germania şi se deplasa spre Bucureşti, pe parcurs având deja o primă oprire la Deva, unde au coborât o parte din pasageri. (V.A.)

×
Subiecte în articol: observator