x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi oameni au murit pe munte, iar 12 persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore

Doi oameni au murit pe munte, iar 12 persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore

de Redacția Jurnalul    |    17 Sep 2023   •   13:00
Doi oameni au murit pe munte, iar 12 persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Echipele Salvamont au salvat 12 persoane aflate în dificultate în zonele montane ale României în ultimele 24 de ore. Alți doi oameni au murit, iar cadavrele lor au fost recuperate de salvamontiști.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 11 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor.

Trei apeluri au fost pentru Salvamont Gorj, în timp ce echipele Salvamont Neamț au avut două misiuni. Alte operațiuni de salvare au desfășurat salvamontiștii din Caraș Severin, Brașov, Bistrița Năsăud, Vâlcea și Alba.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 12 persoane. Două dintre acestea au fost predate Serviciului de Ambulanță și SMURD. Au existat și două situații în care salvamontiștii au recuperat cadavrele unor persoane și le-au transportat până la mașinile IML. După 10 zile de căutări, salvamontiștii vâlceni au reușit sa găsească o persoana dispărută din localitatea Călimănești decedată în masivul Căpățânii, pereții muntelui Basarab.

De asemenea, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 27 de apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: salvamont