x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doi români, condamnaţi la închisoare pe viaţă în Austria

Doi români, condamnaţi la închisoare pe viaţă în Austria

de Istvan Deak    |    19 Dec 2013   •   16:51
Doi români, condamnaţi la închisoare pe viaţă în Austria

Fără a căuta nici un fel de circumstanţe atenuante concetăţenilor care iau viaţa unui alt om în străinătate, trebuie să remarcăm că legea austriacă operează cu unităţi de măsură diferite când vine vorba despre o crimă comisă de un austriac asupra unui român şi de una comisă de un român asupra unui austriac. Concret, austriacul Christoph Guger a ucis-o pe soţia sa româncă Ruxandra, director de bancă în Austria, cu mai multe lovituri de cuţit pentru simplul fapt că aceasta l-a anunţat că divorţează. Judecătoria Viena l-a condamnat pe Guger la 15 ani de închisoare.

Jurnalul Naţional a informat aici despre acest caz: 

Închisoare pe viaţă

În schimb joi, aceeaşi instanţă a condamnat doi români la închisoare pe viaţă pentru o crimă comisă în capitala Austriei. Incidentul a avut loc în data de 4 noiembrie 2012 în cartierul Ottakring din Viena. Victima a fost omul de afaceri vienez Rudolf L.  Tudorel P. (28) şi Cătălin S. (25) au acţionat în casa acestuia cu scopul de a-l jefui. L-au imobilizat, i-au legat mâinile, apoi i-au îndesat un prosop în gură. Bărbatul s-a sufocat după câteva minute de agonie şi a decedat. “Dacă luăm în considerare întreaga scenă nu putem dicta decât sentinţa maximă. Pentru o asemenea sumă nesemnificativă să ucizi pe cineva cu o asemenea bestialitate? Nu există loc pentru o altă pedeapsă”, a subliniat judecătorul Ulrich Nachtlberger, citat de Die Presse.

Fotografii cu impact maxim

Pentru un impact cât mai puternic, procurorul Barbara Hoffmann a folosit mai multe poze ale victimei decedate în pledoaria de final. “Uitaţi-vă la acest bărbat plin de sânge. O crimă brutală şi înspăimântătoare”, a susţinut ea.

Depoziţia soţiei omului de afaceri Rudolf L. a aruncat cazul în cu totul altă lumină. Cei doi s-au cunoscut într-un club de sado-masochişti. În prima fază, văzându-l legat de gât, anchetatorii au analizat şi varianta unui accident mortal în timpul unei partide de sex. “Rudolf a fost un sado-masochist înrăit. Prefera mai mult frânghia, decât cătuşele. Cluburile de sado-masochişti ar trebui să intre în atenţia poliţiei. Ce se întâmplă acolo este o nebunie”, a apucat femeie de 56 de ani să spună, după care a fost îndepărtată din boxa martorilor.

Tudorel P. şi Cătălin S. au negat încă de la începutul procesului că ar fi premeditat uciderea bărbatului în locuinţa sa. “Am vrut doar să furăm banii. Am gândit totul repede şi prost. Nu ne-am gândit la consecinţe. Nu am planificat nimic detaliat. Totul a fost spontan. Nu am crezut că ar putea muri”, a comentat Cătălin S.

Se cunoşteau

Tudorel P se cunoştea cu victima încă din vara anului trecut. Rudolf o cunoscuse pe concubina lui Tudorel prin intermediul unui site de escorte. Rudolf o invitase pe femeie la el în Viena. Lucrurile au decurs atât de bine, încât în luna septembrie, Rudolf L. le-a permis celor doi să locuiască mai mult timp în casa lui din Viena. Cu promisiunea că vrea să îi gătească ceva, Tudorel s-a infiltrat în casa bărbatului în seara de 4 noiembrie 2012.

El îşi anunţase prietenul din România, Catalin S, să vină de urgenţă cu autobuzul la Viena fiindcă vor da o mare lovitură. Sub pretextul că merge să cumpere ceva de băut, Tudorel s-a întâlnit cu Cătălin într-un parc şi au pus la cale jaful. S-au întors în casă şi l-au atacat pe bărbatul austriac pe la spate. L-au încătuşat, i-au înfăşurat o frânghie în jurul gâtului şi l-au legat de scări. “După ce au găsit doar 100 de euro în casă, bărbaţii au decis să îşi tortureze victima. I-au legat mâinile de picioare şi de gât. Apoi, i-au băgat un prosop în gură. Medicul legist a stabilit că bărbatul şi-a pierdut în câteva secunde cunoştinţa şi a decedat după câteva minute”, scrie Die Presse. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată prin recurs.


×