x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în lumea academică din România. A murit reputatul profesor universitar Constantin Buşe

Doliu în lumea academică din România. A murit reputatul profesor universitar Constantin Buşe

16 Dec 2019   •   21:01
Doliu în lumea academică din România. A murit reputatul profesor universitar Constantin Buşe
Sursa foto: FB Facultatea de Istorie și Științe Politice - FISP Oficial

Este doliu în lumea academică, după moartea profesorului universitar doctor Constantin Buşe! Tristul anunț al trecerii în neființă a profesorului universitar a venit chiar de la Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice, care a scris un mesaj pe pagina de Facebook. Renumitul profesor avea 80 de ani.

„Facultatea de Istorie şi Ştiinţe Politice exprimă regretul profund la vestea decesului profesorului universitar doctor Constantin Buşe (1939-2019). Doctor Honoris Causa al Universităţii “Ovidius” din Constanţa din 2007, istoricul Constantin Buşe a fost prezent în cadrul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, în activităţi de evaluare şi în comisii de doctorat, dar şi prin organizarea unor manifestări ştiinţifice de amploare, dacă ar fi să menţionăm doar Comisia academică de istorie româno-franceză, ale căror lucrări au fost găzduite de către universitatea noastră în anul 2008.

Istoricul Constantin Buşe a câştigat o reputaţie naţională şi internaţională prin studiile şi volumele dedicate relaţiilor internaţionale şi regimurilor politice din Europa, America Latină şi Extremul Orient. Ca recunoaştere a importanţei cercetărilor sale, istoricul Constantin Buşe a fost ales membru al Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere precum şi al Comisiei Europene de Istorie a Relaţiilor Internaţionale”.

×
Subiecte în articol: Constantin Buşe