x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în lumea modei. Creatorul Emanuel Ungaro a încetat din viaţă, la vârsta de 86 de ani

Doliu în lumea modei. Creatorul Emanuel Ungaro a încetat din viaţă, la vârsta de 86 de ani

22 Dec 2019   •   21:03
Doliu în lumea modei. Creatorul Emanuel Ungaro a încetat din viaţă, la vârsta de 86 de ani

Creatorul de modă francez de origine italiană Emanuel Ungaro a încetat din viaţă sâmbătă la Paris, la vârsta de 86 de ani, a anunţat duminică familia designerului, citată de AFP.

Retras din lumea modei din 2004, Emanuel Ungaro era "slăbit" de doi ani, a menţionat pentru France Presse o sursă familială.

În pofida retragerii sale, "era mereu prezent în inspiraţie. Este o mare pierdere", a comentat o purtătoare de cuvânt a casei Emanuel Ungaro.

Născut la 13 februarie 1933 la Aix-en-Provence, în sudul Franţei, într-o familie de imigranţi italieni, a învăţat bazele meseriei de la tatăl său, croitor de meserie, iar în 1956 s-a instalat la Paris, lucrând pentru designerul spaniol Cristobal Balenciaga, singurul "maestru" pe care l-a recunoscut.

În 1965 şi-a deschis propria casă de modă, lansând în 1968 o primă linie de pret-a-porter feminin, iar în 1973 o alta destinată bărbaţilor.

În 1980, Ungaro - care s-a autodescris drept un "obsedat senzual" - a primit premiul Dé d'or, recompensând cea mai apreciată casă de haute-couture.

A construit, de-a lungul anilor, un imperiu al modei - cuprinzând şi parfumuri, pantofi şi ochelari -, preluat în 1996 de familia Ferragamo.

Din 2001, Ungaro - căsătorit şi având o fiică - a început să se distanţeze de lumea modei, pentru a se retrage în 2004.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Emanuel Ungaro