x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în teatrul românesc! A murit actorul Lucian Pînzaru

Doliu în teatrul românesc! A murit actorul Lucian Pînzaru

16 Feb 2021   •   15:58
Doliu în teatrul românesc! A murit actorul Lucian Pînzaru
Sursa foto: FB Teatrul Dramatic "Fani Tardini"

Lucian Pînzaru, unul dintre actorii emblematici ai Teatrului Dramatic ''Fani Tardini" din Galaţi, a murit, marţi, din viaţă, la vârsta de 53 de ani, în urma unei boli necruţătoare, au anunţat reprezentanţii instituţiei de cultură.

 

„RĂMAS BUN, LUCIAN PÎNZARU!

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” a aflat azi, 16 februarie 2021, cutremurătoarea veste a plecării din această lume a unuia dintre cei mai emblematici actori ai săi – LUCIAN PÎNZARU.

Teatrul din Galați este azi în doliu! Avem cu toții un puternic gust al amărăciunii, al mâhnirii care ne ștrangulează și ne amestecă gândurile, stările, sentimentele…

Suntem, împreună, strânși legați de o mare și copleșitoare TRISTEȚE!

Artistul care ne-a inspirat, Omul care ne-a dat cu generozitate din bogăția lui interioară, el, LUCIAN, ne părăsește acum, lăsându-ne cu sufletele șchioape!

Ne gândim că Lucian a trăit așa cum a vrut – și a vrut să ardă pentru meserie, să iubească teatrul și pe oamenii din el, să respecte și să onoreze fără cusur publicul care i-a răsplătit munca și talentul timp de peste 25 de ani.

Teatrul din Galați a fost onorat că Lucian a ales să-mpartă scândura asta fascinantă cu trupa pe care a găsit-o aici!

A fost un ARTIST-REPER, un devotat al teatrului făcut atent, precis și fără jumătăți de măsură. A fost preferatul marilor creatori de spectacol care i-au observat repede potențialul și îl alegeau pentru partituri mari și generoase. Fie că aceștia se numeau Adrian LUPU, Mircea CORNIȘTEANU, Alexandru DABIJA, Ion SAPDARU, George MOTOI, Dinu CERNESCU, Radu NICHIFOR, Claudiu GOGA sau Felix ALEXA, pentru Lucian Pînzaru lucrurile au fost întotdeauna clare și precise: aceeași implicare, același profesionalism! Avea forță pe scenă, se dedica fără rezerve, era disciplinat și devenea stâlp de susținere al întregului spectacol. Și am văzut acest lucru în TANGO, în LIVADA DE VIȘINI, în FALSTAFF, în REVIZORUL, în ESCU, în SALBA DRACULUI, în CREDINȚĂ, DRAGOSTE, SPERANȚĂ, în CERERE ÎN CĂSĂTORIE, în NEBUNA DIN CHAILLOT, în PANA DE AUTOMOBIL, în PEȚITOARELE, în RETRO, în MOARTEA LUI ESKROKOV… și lista poate continua spectaculos!

Se spune că drumul cel mai scurt e cel pe care îl cunoști! Lucian Pînzaru a fost înzestrat cu mijloacele necesare pentru a recunoaște calea sigură, onestă și, mai ales, veritabilă a personajelor bine făcute, a spectacolului cu mesaj, a TEATRULUI FĂCUT CU SENS. Ce mult înțeles capătă acum, la despărțire, această profesiune de credință…

Lucian Pînzaru a onorat TEATRUL, iar TEATRUL l-a onorat pe el!

Mulțumim, dragă Lucian, pentru tot ceea ce-ai dat teatrului nostru, spectatorilor care te-au iubit, oamenilor care te-au cunoscut și, nu în ultimul rând, îți mulțumim pentru URMELE pe care le-ai lăsat adânc în existența noastră!

Nu există lecții pentru despărțire… Suntem neputincioși și dezarmați!

De-acum încolo, ne rămân amintirile, care vor adânci și mai mult efectul dăunător al nostalgiei!

Corpul neînsuflețit al lui Lucian Pînzaru va fi depus în Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” astăzi, 16 februarie 2021, după ora 20:00. Cei care l-au îndrăgit pe actor îi vor putea aduce ultimele omagii până miercuri seara, 17 februarie 2021.

Trupul actorului va fi incinerat joi, 18 februarie 2021, la București. La dorința actorului, cenușa sa va fi împrăștiată pe Dunăre, la Galați. „Eu sunt un iubitor de Dunăre”, spunea Lucian Pînzaru într-un interviu acordat în mai 2020.

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”

 

Teatrul Dramatic "Fani Tardini"

×
Subiecte în articol: Lucian Pînzaru