x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Doliu în teatrul românesc! A murit o cunoscută actriță. Avea doar 52 de ani

Doliu în teatrul românesc! A murit o cunoscută actriță. Avea doar 52 de ani

12 Mar 2020   •   10:32
Doliu în teatrul românesc! A murit o cunoscută actriță. Avea doar 52 de ani
Sursa foto: Lucian Alecu

Una dintre cele mai iubite actrițe și regizoare din județul Covasna, Mirela Liliana Bucur, a murit miercuri, 11 martie, la 52 de ani. Actrița a fost diagnosticată cu cancer și s-a aflat în ultima perioadă internată la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe.

 

„Cu mare durere în suflet ne despărțim de colega noastră, Mirela Bucur. Odihnește-te în pace om frumos și mult iubit! Transmitem condoleanțe familiei și tuturor celor ce au iubit-o precum am iubit-o noi. Drum lin printre stele!”, a transmis miercuri echipa Teatrului Andrei Mureșanu, citată de covasnamedia.

 

Cei care vor să îi fie alături și să o conducă pe Mirela Bucur pe ultimul drum, pot să o facă astfel:

  • 12 martie, joi, ora 16.00 - Prezentarea condoleanțelor pe scena teatrului „Andrei Mureșanu”;
  • 13 martie, vineri, ora 19.00 - Priveghi la capela Bisericii Ortodoxe din deal;
  • 14 martie, sâmbătă, ora 13.00 - Înmormântarea la Cimitirul Ortodox al Bisericii din deal.

A fost femeia la îndemnul căreia am scris o piesă de teatru, pe care a regizat-o și a plimbat-o prin țară. O femeie tânără, caldă, frumoasă, bună, o actriță și regizoare extrem de talentată.

La începutul toamnei a vrut să fim colege de formare, dar apoi a aflat vestea că e bolnavă și nu am mai ajuns niciodată colege. Ultima oară când am vorbit îmi spunea că a lovit-o tare boala, dar că își adună puterile pentru luptă. Azi a căzut peste mine vestea că a murit ca un trăznet.

Drum lin, Mirela Liliana Bucur. Mulțumesc. Încă nu pot să cred că nu mai ești”, a scris, pe pagina sa de Facebook, renumita scriitoare Petronela Rotar.

 

A urmat studiile Facultății de Arte, Secţia Actorie, din cadrul Universității Ecologice București, iar în 2007 a obținut Masteratul în Regia spectacolului contemporan la Universitatea de Arte Târgu Mureș.

Imagine

S-a apucat de regie în 1998, iar printre spectacolele pe care le-a regizat se numără ”Querer”, ”Mateiaș Gâscarul” și „Doi Galbeni”.

În iunie 2016, a intrat în Consiliul Local Sfântu Gheorghe pe lista Partidului Naţional Liberal.

×
Subiecte în articol: Mirela Bucur