x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dolj: Medicii de gardă, neplătiţi de trei luni

Dolj: Medicii de gardă, neplătiţi de trei luni

de Mihaela Beciu    |    16 Apr 2010   •   00:00

Medicii de gardă ameninţă cu oprirea activităţii dacă în zilele următoare nu-şi vor primi banii de la Ministerul Sănătăţii.



În medie, un medic ar trebui să primească 10 lei pentru fiecare oră de gardă, bani pe care nu i-au mai văzut însă din luna ianuarie. Cadrele medicale susţin că situaţia în care se află nu este una întâmplătoare, creându-se un precedent încă din 2008. Medicii au încercat să discute şi cu autorităţile, dar nu au primit un răspuns clar.

"Reprezentanţii Ministerului de Finanţe susţin că banii au intrat în Trezoreria Bucureşti, însă la noi nu au ajuns până acum. Dacă nu ne vom primi banii în zilele următoare, suntem hotărâţi să închidem centrele de gardă. Pentru o aşa responsabilitate mare nu putem face muncă patriotică", a declarat pentru Jurnalul Naţional Mihaela Ţigănuş, medic la centrul de gardă din comuna Pleniţa, judeţul Dolj.

Ea a mai spus că împreună cu Patronatul Medicilor a trimis o adresă la CNAS, în urmă cu o lună şi jumătate, dar nu a primit nici un răspuns. Medicii sunt şi mai revoltaţi după ce au aflat de la Ministerul Sănătăţii că un sfert din bugetul de pe anul trecut a rămas necheltuit.

"Nu există nici un fel de răspuns din partea autorităţilor şi ne tratează ca şi cum nu am exista. Dacă aceşti bani sunt folosiţi în altă parte, atunci ne confruntăm cu o situaţie extrem de gravă", a mai precizat dr Mihaela Ţigănuş.

×
Subiecte în articol: observator