x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Donator de organe la 10 ani

Donator de organe la 10 ani

04 Dec 2009   •   00:00

Părinţii unui copil în vârstă de 10 ani, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident rutier, au fost de acord cu donarea organelor fiului lor. Graţie gestului lor, vieţile a doi copii din Cluj (care au primit fiecare câte un rinichi) şi a unui copil din Bucureşti (care are şansa unui transplat de ficat) au fost considerabil îmbunătăţite.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Braşov, Marius Neculoiu, a declarat că prelevarea organelor de la un copil de această vârstă reprezintă o premieră la Braşov. "Inima putea fi prelevată, însă, din păcate, pe lista de aşteptare în România sunt doar trei pacienţi adulţi cu grupul B3, şi o inimă de copil nu poate fi transplatată la un adult", a adăugat el.

Dacă în cazul rinichilor operaţia de transplant se poate face în maximum 48 de ore, ficatul a fost transplantat primul, pentru că timpul impus pentru operaţie este mult mai scurt, cel mult şase ore.
Operatia de prelevare a organelor a decurs normal şi a durat aproximativ trei ore. În ultimii doi ani, la Braşov s-au mai realizat alte opt operaţii de prelevare de organe.

×
Subiecte în articol: observator