x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarele X la Botoşani. Ce au descoperit reprezentanţii bisericii în mormântul celor 9 preoţi făcători de minuni

Dosarele X la Botoşani. Ce au descoperit reprezentanţii bisericii în mormântul celor 9 preoţi făcători de minuni

26 Apr 2013   •   11:02
Dosarele X la Botoşani. Ce au descoperit reprezentanţii bisericii în mormântul celor 9 preoţi făcători de minuni
Sursa foto: botosaninews.ro

Zeci de ani, un mormânt din Cimitirul Eternitatea din Botoşani, în care oamenii credeau că ar fi îngropaţi nouă preoţi, morţi pe front între 1916 şi 1918, a fost loc de rugăciune. Cu toţii credeau că cei îngropaţi acolo ar face minuni, aşa că mormântul a devenit loc de pelerinaj.

Ieri, însă, Protopopiatul Botoşani a decis deschiderea mormântului, după ce reprezentanţii Urban Serv s-au gândit să amenajeze un monument în cinstea celor nouă preoţi, scrie botosaninews.ro. Surpriza a fost de proporţii: nici urmă de oseminte, mormântul fiind gol!

"Am dorit să elucidăm un mister și să fim corecți și față de cei vii și față de cei morți. Fiind preoți înscriși pe plăcuțe, ne-am pus problema că dacă ei sunt înmormântați aici atunci noi suntem datori să le facem o pomenire, să le facem rânduielile noastre creștinești. Era firesc gestul și actul de cult pe care să îl facem față de cei răposați. De o anumită perioadă de timp, anumite persoane veneau și aprindeau o lumânare și chiar se rugau făcând un act de cult și chiar eu personal le-am văzut, de multe ori. Trebuia să clarificăm dacă există cineva aici motiv pentru care să venim să aprindem o lumânare și eventual să ne rugăm. Am săpat și am constatat că nu există oseminte. Este un monument comemorativ făcut, după cum scrie pe cruce, în 1921. Am clarificat lucrurile: nu există preoți înmormântați în acest loc. Aici este doar un momument comemorativ care amintește de ei", a spus părintele protopop Lucian Leonte.

×