x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dosarul rachetelor la DNA - Acuzatorul lui Talpeş, audiat

Dosarul rachetelor la DNA - Acuzatorul lui Talpeş, audiat

de Violeta Fotache    |    01 Dec 2007   •   00:00
Dosarul rachetelor la DNA - Acuzatorul lui Talpeş, audiat
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR/

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) continuă ancheta care il priveşte pe fostul consilier prezidenţial Ioan Talpeş, in legătură cu acuzaţia de incălcare a embargoului cu Iranul.

Ieri, procurorii DNAl-au audiat chiar pe cel care a depus la Secţia Parchetelor Militare (SPM) plăngerea penală impotriva lui Talpeş. Este vorba despre Marius Oprea (foto), consilierul premierului Tăriceanu.

El a fost audiat in legătură cu un contract incheiat de Romtehnica in anul 1994 prin care Guvernul romăn s-a angajat să furnizeze rachete sol-aer Iranului - ţară aflată sub embargo NATO. Oprea a spus despre acest contract că a fost derulat pănă la capăt, precizănd că a aflat despre el in anul 2000, cănd era consilier prezidenţial dar nu a vorbit despre el, fiind obligat de lege să păstreze tăcerea timp de cinci ani de la eliberarea din funcţie.

In replică, Talpeş a depus o plăngere adresată direct procurorului general Kovesi, prin care cere procurorilor să verifice dacă documentele sunt reale şi să cerceteze modul in care Oprea le-a obţinut, acuzăndu-l de favorizarea infractorului şi de omisiunea de a sesiza organele judiciare. Dosarul a ajuns la DNA după ce Curtea Constituţională a decis că civilii nu mai pot fi cercetaţi de procurorii militari.

×
Subiecte în articol: observator