x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Dosarul ROMPETROL": Audierea lui Patriciu, amânată

"Dosarul ROMPETROL": Audierea lui Patriciu, amânată

de Violeta Fotache    |    24 Iun 2009   •   00:00
"Dosarul ROMPETROL": Audierea lui Patriciu, amânată
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Audierea omului de afaceri Dinu Patriciu în legătură cu acuzaţiile care i-au fost aduse în cazul Rompetrol a fost ieri amânată de Tribunalul Bucureşti, din cauza lipsei unui avocat din dosar. Termenul de judecată pentru audierea inculpaţilor din "lotul creanţa Libia" a fost "negociat", astfel încât la 20 august instanţa să purceadă la audierea acestora.



Dinu Patriciu, însoţit de apărătorii săi, s-a prezentat la Tribunalul Bucureşti pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţiile de delapidare, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni privind creanţa Libia. Cum însă avocatul Eugen Iordăchescu, apărătorul unui coinculpat în dosar, nu a putut fi prezent deoarece îşi apăra un client reţinut la Cluj, instanţa a amânat procedura.


"SĂ AUDIEM INCULPAŢII PE TRONSOANE"

"Având în vedere faptul că dosarul fiind aşa cum e, foarte voluminos şi cu foarte multe părţi, trebuie să facem o programare a audierilor în complete speciale. Să audiem inculpaţii pe tronsoane. Începem cu tronsonul creanţa Libia", a spus preşedintele completului de judecată, judecătorul Constantin Marino Marin.

Cum nu s-a putut cădea de acord asupra unui termen în luna iulie ­ fie pentru că avocaţii lui Dinu Patriciu nu se vor afla în ţară în acea perioadă, fie pentru că judecătorul nu va fi în Bucureşti ­, s-a convenit ca termen la care să înceapă audierile data de 20 august. "Poziţia mea este aceeaşi de la început: în acest dosar totul e virtual. Vreau să scap odată de falsele acuzaţii. Eram pregătit pentru audiere. Voi veni de fiecare dată la proces", a declarat Dinu Patriciu la ieşirea din sala de judecată.

Precizăm că prin rechizitoriul din septembrie 2006, potrivit Parchetului, activitatea infracţională a lui Dinu Patriciu şi a altor 11 inculpaţi în dosar a fost analizată sub două aspecte: creanţa care se cuvenea statului, dar  şi pentru manipularea pieţei de capital. În dosarul aflat ieri pe rolul instanţei mai sunt inculpaţi Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Ştefan Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Gabriel Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Victoria Anghelache şi Irina Mihaela Popovici, fost vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare.

×
Subiecte în articol: observator