x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două CUTREMURE au zguduit România noaptea trecută. Seismele s-au produs la interval de jumătate de oră

Două CUTREMURE au zguduit România noaptea trecută. Seismele s-au produs la interval de jumătate de oră

15 Noi 2013   •   08:23
Două CUTREMURE au zguduit România noaptea trecută. Seismele s-au produs la interval de jumătate de oră

Două cutremure de peste 3 grade au avut loc noaptea trecută în zona Vrancea, potrivit site-ului Institutului Naţional pentru Fizica Pământului . Ambele cutremure au avut loc aproape de miezul nopţii la un interval de o jumătate de oră.

Primul a fost înregistrat la ora 23:44 de minute şi a avut o magnitudine de 3,8 pe Richter. Seismul s-a produs la o adâncime de 118 km. Cutremurul a avut loc la o adancime de 118 km, in apropierea localitatilor Valenii De Munte (41 km), Covasna (43 km), Sacele (52 km), Mizil (55 km), Buzau (55 km), potrivit Institutului de Sismologie.

A doua mişcare telurică a avut 3,1 pe Richter şi a avut loc la 107 km adâncime.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter a avut loc si in noaptea de miercuri spre joi, cu putin timp inainte de miezul noptii.

Acesta a avut loc la o adancime de 117 kilometri, in apropierea localitatilor Covasna (37 km), Targu Secuiesc (52 km), Ramnicu Sarat (53 km), Valenii De Munte (55 km), Sacele (58 km).

Marti seara, a avut loc un alt cutremur, tot in Vrancea, cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter.

×