x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două noi CUTREMURE s-au produs, sâmbătă noapte, în zona Vrancea

Două noi CUTREMURE s-au produs, sâmbătă noapte, în zona Vrancea

13 Oct 2013   •   10:17
Două noi CUTREMURE s-au produs, sâmbătă noapte, în zona Vrancea

Două cutremure, ambele cu magnitudinea de 3,0 pe scara Richter s-au produs noaptea trecută în Vrancea. Primul seism a avut loc la ora 23.37, la o adâncime de 138 km, iar cel de-al doilea la ora 00.23, la o adâncime de 127 km.
 
Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului a explicat că seismele din Vrancea sunt o replică a cutremurului de 5,5 pe Richter produs în aceeaşi zonă săptămâna trecută.
 
"Ce se întâmplă acum sunt un fel de replici, au apărut mai târziu decât ne aşteptam. Ele reprezintă o activitate absolut normală şi e bine să apară astfel de replici, o eliberare completă a zonei. în continuare Vrancea reintră în regimul normal şi poate să apară cutremurele pe care le ştim de obicei, mici sau moderate, pot fi şi de 4 dar care apar în fiecare lună şi au o anumită rată de producere", a declarat Radulian, conform pesurse.ro.
 
Un alt seism a mai avut loc în aceaşi zonă ieri, la ora 11.38. Magnitudinea a fost de 3,5 pe Richter, la o adâncime de 140 km. Cutremurul nu a fost urmat de replici.
 
Duminica trecută, un cutremur de magnitudine 5,5 pe Richter s-a produs în zona Vrancea, la ora 04.37, la o adâncime de 134 de kilometri. Seismul a fost cel mai puternic din ultimii patru ani şi s-a resimţit şi la Chişinău.

×
Subiecte în articol: cutremure zona vrancea mircea radulian