x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două vieți salvate, după transplantul de la un pacient în moarte cerebrală, la Târgu Mureș

Două vieți salvate, după transplantul de la un pacient în moarte cerebrală, la Târgu Mureș

04 Feb 2022   •   12:00
Două vieți salvate, după transplantul de la un pacient în moarte cerebrală, la Târgu Mureș

Două vieți au fost salvate după ce au primit rinichi în urma unui transplant de la un pacient aflat în moarte cerebrală, la Târgu Mureș.

La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg. Mureş a avut loc prima prelevare de organe din acest an de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Familia a acceptat să treacă peste propria suferință și să dea o șansă la viață unor pacienți aflați în suferință.

Pentru intervenţia de prelevare a rinichilor, la Tg. Mureș a fost prezentă echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de dr.Andrei Tomuța. Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant ale centrului de transplant Cluj Napoca, salvând astfel alţi doi români din ghearele suferinţei.

O echipă a Institutului Clinic Fundeni, condusă de dr. Guenadiy Vatachki, a mers la Târgu Mureș pentru prelevarea ficatului, dar din motive medicale, organul nu a putut fi transplantat.

Echipa de coordonatori de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a fost formată din dr. Mihai Morariu – kdp și de coordonatorii de transplant as. Andrei Burghelea și as. Dorina Boca, alături de dr. Oana Pitea – coordonator regional.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trasnplant