x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dr. Alexandru Rafila: „Să sperăm că nu vom depăși numărul de cazuri noi cu mai mult de 600-700-800 de cazuri înregistrate zilnic”

Dr. Alexandru Rafila: „Să sperăm că nu vom depăși numărul de cazuri noi cu mai mult de 600-700-800 de cazuri înregistrate zilnic”

20 Apr 2020   •   21:31
Dr. Alexandru Rafila: „Să sperăm că nu vom depăși numărul de cazuri noi cu mai mult de 600-700-800 de cazuri înregistrate zilnic”
Sursa foto: Captura Antena 3

Profesorul dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, spune că în momentul de față ne aflăm foarte aproape de atingerea unui vârf al pandemiei de COVID-19 în România.

"Cred că ne aflăm cu o săptămână sau 10 zile înaintea de atingerea unui număr maxim de cazuri noi înregistrate zilnic. De fapt, toată lumea a spus același lucru, având în vedere că în ciuda recomandărilor, în această perioadă a sărbătorilor de Paște, lumea s-a mișcat mai mult. Au fost mai multe interacțiuni. Noi am văzut interacțiunile din zona publică, din piețe, din magazine. Probabil că au existat interacțiuni și la nivelul familiilor. Important e să vedem ce se va întâmpla peste o săptămână. Să sperăm că nu vom depăși numărul de cazuri noi cu mai mult de 600-700-800 de cazuri înregistrate zilnic. Apoi, sper să intrăm pe un teren descendent.

E important și ce facem în această săptămână. Lumea își dorește să afle care vor fi măsurile de relaxare. Acest lucru va fi posibil când o să avem o scădere susținută a numărului de cazuri. Măsurile ar trebui luate bazându-ne și pe acest element, al evoluției locale. Dacă discutăm de Suceava, unde avem un sfert din cazurile din România, e foarte mult. Atunci sigur că nu poți să relaxezi măsurile până nu se întâmplă și acolo să avem acest teren descendent", a declarat Rafila la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Dr. Alexandru Rafila