x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DRAMA pacienților cu COVID-19 continuă. Situația paturior libere la ATI

DRAMA pacienților cu COVID-19 continuă. Situația paturior libere la ATI

06 Oct 2021   •   13:44
DRAMA pacienților cu COVID-19 continuă. Situația paturior libere la ATI

CNCAV a anunțat, miercuri, că nu sunt paturi libere la ATI, nici în București, nici în țară, pentru bolnavii de COVID-19, fiind a doua zi consecutivă în care se înregistrează această situație.

Potrivit datelor din aplicația alerte.ms, la nivel național există 1486 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19, iar în București sunt avizate de DSP 313 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 123 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19, care sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1513 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

„Atât la nivel national, cât și în Municipiul București nu mai sunt libere paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2”, au anunțat autoritățile.

Acestea precizează că se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: paturi ati COVID