x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DREPT LA REPLICĂ - Identificaţi agresorul de la Mall Vi­tan

DREPT LA REPLICĂ - Identificaţi agresorul de la Mall Vi­tan

08 Oct 2008   •   00:00

În legătură cu articolul apărut în Jurnalul Naţional de lu­ni, 6 octombrie a.c., "Identificaţi agresorul de la Mall Vi­tan", BGS Grup consideră că sunt necesare următoarele pre­cizări.



În legătură cu articolul apărut în Jurnalul Naţional de lu­ni, 6 octombrie a.c., "Identificaţi agresorul de la Mall Vi­tan", BGS Grup consideră că sunt necesare următoarele pre­cizări:

În seara zilei de 30 septembrie, a avut loc un incident în incinta Mall Vitan. Un individ a lovit o altă persoană, în ur­ma unei altercaţii verbale de câteva secunde. Agentul BGS, care se afla foarte aproape de locul incidentului (circa 3 m), a intervenit imediat şi a reţinut agresorul.

Dovada con­cluden­tă – imaginile surprinse de camera de supraveghere video din Mall (n.red.: am primit aceste imagini la redacţie). Victima s-a ridicat de la pământ şi a spus că nu vrea să depu­nă plângere la poliţie. În mai puţin de două minute, alţi trei agenţi BGS au ajuns la locul incidentului, pentru a soluţiona problema.

Victima a fost întrebată, în repetate rânduri, de către agenţii BGS, dacă vrea să depună plângere, dar acesta a refuzat. În schimb, soţia victimei a fost indignată că agenţii BGS nu au dat cu spray iritant lacrimogen în persoana care i-a lovit soţul.

I s-a comunicat că nu se putea proceda în acest fel, în primul rând pentru că o astfel de intervenţie nu era justificată (agresorul fusese deja imobilizat şi calmat de agentul BGS), iar în al doilea rând, pentru că noi nu folosim niciodată forţa pentru a răzbuna pe cineva. Ca atare, consi­derăm că agenţii BGS şi-au făcut pe deplin datoria.  
Bogdan OPREA
Preşedinte BGS Grup

×
Subiecte în articol: observator