x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drulă: Aderarea Ucrainei și Rep. Moldova la UE în procedură de urgență, un răspuns adecvat lui Putin

Drulă: Aderarea Ucrainei și Rep. Moldova la UE în procedură de urgență, un răspuns adecvat lui Putin

28 Feb 2022   •   13:12
Drulă: Aderarea Ucrainei și Rep. Moldova la UE în procedură de urgență, un răspuns adecvat lui Putin

Aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) în procedură de urgență ar reprezenta un demers legitim și un răspuns adecvat către Vladimir Putin, este de părere președintele interimar al USR, Cătălin Drulă.

Statele europene trebuie să aibă dreptul să își aleagă libere destinul, iar valorile UE cer acum o asemenea decizie, spune președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, care crede că aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la UE în procedură de urgență ar reprezenta un demers legitim și un răspuns adecvat către Vladimir Putin.

„În 2014, ucrainenii au ținut piept unui regim rusofil violent și și-au apărat Acordul de Asociere la UE. În Euromaidan, eroii Ucrainei au dat jos regimul Ianukovici și au plătit cu sânge dorința de integrare europeană. Drept răspuns, Vladimir Putin a început să rupă bucăți din Ucraina, iar astăzi duce un război barbar împotriva sufletului acestei națiuni. Salut declarațiile doamnei președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la dorința ca Ucraina să adere la UE și, de asemenea, semnalul dat de președintele Consiliului European, Charles Michel, care a promis că dezbaterea despre aderarea Ucrainei va avea loc”, spune Drulă.

Drulă spune că cele mai avansate state din Parteneriatul Estic - Ucraina și Republica Moldova - merită o șansă reală de aderare pentru că au „locul lor în Lumea Liberă”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cătălin Drulă