x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Drumuri închise din cauza ninsorii viscolite

Drumuri închise din cauza ninsorii viscolite

de Redacția Jurnalul    |    08 Ian 2024   •   20:20
Drumuri închise din cauza ninsorii viscolite
Sursa foto: DRDP Iași

Circulația a fost oprită pe trei drumuri naționale din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, iar pe alte trei drumuri naționale se circulă cu restricție de tonaj mai mare de 7,5 tone, anunță Centrui Infotrafic.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare viscolită), circulația este oprită pe DN 23B, între loc. Stupina-Ciorăști, județul Vrancea, Centura Ocolitoare Roman Est – Sagna, județul Neamț, drum închis până marți, ora 08.00, precum și DN 28A, între localitățile Târgu Frumos și Pașcani, județul Iași.

De asemenea, pe alte trei drumuri naționale se circulă cu restricție de tonaj mai mare de 7,5 tone, respectiv DN 24B, între localitățile Albița-Huși, județul Vaslui, DN 28, între localitățile Costuleni și Răducăneni, județul Iași, precum și DN 28A, între localitățile Moțca și Pașcani, județul Iași.

„Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen. Reamintim că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă”, conform comunicatului de presă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: drumuri inchise ninsoare