x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DRUMURILE ILEGALE – Amenzi în Rodnei

DRUMURILE ILEGALE – Amenzi în Rodnei

de Vasile Dale    |    24 Oct 2008   •   00:00

Apar primele măsuri în cazul celor două drumuri ilegale descoperite recent de Garda de Mediu în Parcul Naţional Munţii Rodnei.

Cel de-al doilea drum a fost amenajat de autorităţile locale din oraşul maramureşean Borşa. Drumul a fost construit în prelungirea traseului destinat telegondolei din proiectul turistic Luna Şes – Borşa. Pentru încălcarea legislaţiei, primarul Borşei, Romulus Şteţco, a fost amendat de Garda de Mediu cu 100.000 de lei.

"Anchetăm o nouă cale de acces ilegală în interiorul rezervaţiei Munţii Rodnei. Numai că, spre deosebire de drumul din rezervaţia ştiinţifică, aici scopul pentru care a fost construită calea este diferit. Autorităţile din Borşa au creat un drum de acces în lungul viitorului traseu al telegondolei care va fi amplasată în zonă. Se lucrează la amenajarea fundaţiilor, a stâlpilor, iar pentru a ajunge la linia de telegondolă a fost creată cu buldozerul o cale de acces în lungime de 700 de metri. Este drept că e la marginea Parcului Naţional Munţii Rodnei, însă drumul a fost construit fără a exista vreo autorizaţie de mediu", a declarat Călin Crişan, de la Garda de Mediu. "Recunosc, este vina noastră. Am făcut târziu demersurile pentru obţinerea avizelor. Lucrarea nu este de un impact major, dar totuşi trebuia să obţinem acele acte", a spus Remus Şteţco.

×
Subiecte în articol: verde!