x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator DSP Argeş, sub conducere militară. Şefa Direcției, demisă după cazul medicului de la Judeţean

DSP Argeş, sub conducere militară. Şefa Direcției, demisă după cazul medicului de la Judeţean

16 Apr 2020   •   22:45
DSP Argeş, sub conducere militară. Şefa Direcției, demisă după cazul medicului de la Judeţean

Şefa DSP Argeş, Sorina Honţaru, a fost demisă, după ce un medic de la Spitalul Judeţean a mers la muncă deşi avea simptome, iar ulterior a fost confirmat cu COVID-19. Conducerea DSP a fost preluată de un fost comandat al Spitalului Militar Piteşti.

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a anunțat că şefa DSP Arges, Sorina Honţaru, a fost demisă, iar în locul ei la conducerea Direcției a fost numit col. dr. Alexandru Guiţă, fost comandat al Spitalului Militar Piteşti.

De asemenea, a fost demis și directorul medical de la Spitalul Județean de Urgență Argeş, Teodor Cătălin Constantinescu. În locul acestuia, a fost numit medicul Gheorghe Frătoaica, doctor UPU, fost medic militar.

Deciziile au fost luate după ce un medic de la Spitalul Județean Arges, cel mai mare din județ, a mers la muncă și chiar a operat, deşi avea simptome de COVID-19.

În acest moment, la spital este în curs şi o anchetă epidemiologică. Până acum, numărul contacţilor direcţi ai medicului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, infectat cu virusul COVID-19, este de aproximativ 50 de persoane. Printre ele se află şi 24 de pacienţi, restul contacţilor fiind cadre medicale. S-a luat de asemenea decizia închiderii Secţiei de Chirurgie Vasculară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti a deschis un dosar penal in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spital arges