x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dublu asasinat - Crima odioasa la Brasov

Dublu asasinat - Crima odioasa la Brasov

07 Dec 2004   •   00:00

OBSERVATOR
Seara zilei de Sfantul Nicolae a adus sfarsitul pentru doua farmaciste, care au fost atacate si ucise cu brutalitate chiar in locul unde lucrau.

Un dublu asasinat ingrozeste Brasovul

Seara zilei de Sfantul Nicolae a adus sfarsitul pentru doua farmaciste din Brasov. Ele au fost atacate si ucise cu brutalitate chiar in locul unde lucrau.
LIBIU MATEESCU

Click pentru a mari imaginea
LOCUL FAPTEI. Aici a fost comisa crima, asasinul fiind privit in ochi de o doamna care tocmai dorea sa intre in farmacie. Martor principal al omorului, femeia respectiva se afla sub protectia permanenta a Politiei
In jurul orei 19:00, o femeie care incerca sa intre in farmacie a fost aproape rasturnata de un barbat care parasea in graba farmacia. Nu a vazut pe nimeni la tejghea, dar a auzit gemete. A chemat Salvarea, care le-a gasit pe farmaciste: una era deja moarta, iar cea de-a doua a decedat mai tarziu la Sectia de Urgente a Spitalului Judetean.

Cele doua femei au fost atacate in farmacia in care lucrau, de pe Bulevardul Victoriei din Brasov. Potrivit primelor cercetari, se pare ca victimele, Manuela Cistian, de 35 ani, si Daga Susan, de 49 ani, au fost lovite in cap cu un corp dur, probabil o ranga sau un topor, de una sau mai multe persoane care nu au fost inca identificate.

MARTORUL. Unicul martor care ar putea ajuta la rezolvarea crimei si la identificarea autorilor este persoana care a intrat imediat dupa atac in farmacie. Aceasta a declarat ca a gasit usa de la intrare in farmacie baricadata cu o tabla de lemn, iar un barbat care iesea in graba din farmacie aproape a rasturnat-o. Ingrozita, a cercetat pe fuga interiorul magazinului, a auzit gemetele victimei care inca mai rasufla si a iesit. Ea a anuntat apoi clientii care doreau sa intre, dar si politia si bodyguarzii unei firme de paza aflati prin preajma ca s-a intamplat ceva infiorator la farmacie. Martorul a fost la un pas de a impartasi aceeasi soarta cu farmacistele omorate, pentru ca era cu copilul si voia sa intre chiar in momentul in care prezumtivul asasin a iesit din farmacie. Ea a reusit sa il priveasca in ochi.

DECLARATIA. Femeia este in acest moment sub protectia continua a Politiei Brasov intrucat este singurul martor credibil pe care se bazeaza anchetatorii pentru identificarea criminalului sau a criminalilor. "M-am lovit de un barbat care a iesit precipitat din farmacie. Daca nu ar fi fost usa blocata de un panou, nu mi-ar fi atras atentia. Asa am crezut ca au inchis deja si am vrut sa intreb daca mai pot lua medicamentele. Barbatul necunoscut a trecut de mine, iar eu am intrat fara sa vad nici o farmacista la tejghea. Am auzit totusi un vaitat si fara sa ma mai uit am fugit si am incercat sa anunt pe cineva sa intervina. In primul rand, Salvarea. Un tip inalt intr-o geaca neagra a trecut pe langa mine si a apucat-o grabit pe Bulevardul Victoriei", isi aminteste femeia.

In jurul orei 19:30 a fost anuntat Serviciul de Ambulanta care a venit imediat la fata locului si a transportat-o pe Daga Susan. Aceasta a decedat totusi in jurul orei 21:30 din cauza ranilor adanci la cap si a hemoragiei masive. Medicii de la Terapie Intensiva nu au putut face nimic, cu toate eforturile specifice de mentinere in viata cu ajutorul aparatelor. "Am gasit doua victime cu multiple leziuni craniene. Una era deja decedata. Loviturile erau foarte violente", a declarat Codrina Bencze, medic la Ambulanta Brasov.

SPAIMA. Frica si groaza a cuprins vecinii din zona. Politia Brasov si Parchetul au inceput imediat ancheta acestui omor. Din partea politistilor, cercetarile sunt conduse de comandantul IPJ Brasov, chestorul Mircea Bucur, iar din partea Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov ancheta este coordonata de procurorul Alexandru Toroiman, specialist in criminalistica.

Primele indicii au scos la iveala faptul ca barbatul care a iesit din farmacie, principalul suspect, era imbracat in haine de culoare neagra si avea peste 1,80 metri inaltime. In cursul zilei de ieri s-a realizat expertiza medico-legala si inventarul farmaciei pentru a se determina daca scopul crimei a fost furtul. Politistii spun ca autorii ar fi putut fura fie medicamentele halucinogene, respectiv droguri farmaceutice, fie banii din casa si bijuteriile purtate de cele doua victime.

SPERANTA
Comandantul IPJ Brasov, chestorul Mircea Bucur, spera ca-i va prinde pe criminali: "Ancheta politistilor de la Criminalistica impreuna cu a procurorilor de la Parchet a durat pana ieri-noapte la 4:00 si a reinceput in zori.

Sunt luate in calcul toate ipotezele de lucru pe masura ce avansam in ancheta. In Brasov, 99% din criminalii care au ucis in ultimii ani au fost identificati. Avem doar doua cazuri nerezolvate, dintre care unul este cel al asasinarii valutistului Gaboreanu. Dar nici acelea nu s-au incheiat pe deplin. Suntem deci convinsi ca-i vom prinde si pe criminalii sau criminalul de la farmacie". Ideea cea mai mare a survenit in familiile victimelor, sotul Manuelei Cistian suferind un soc nervos in momentul in care a vazut cadavrul tinerei sale sotii. Cea de-a doua farmacista, Daga Susan, nu avea familie, fiind anuntati de urgenta parintii aflati in alta localitate despre tragedie.
×
Subiecte în articol: observator brasov farmacie