x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dumitru Costin anunţă că demisionează de la conducerea BNS

Dumitru Costin anunţă că demisionează de la conducerea BNS

16 Iun 2010   •   00:00
Dumitru Costin anunţă că demisionează de la conducerea BNS
Sursa foto: Christian Silva/Jurnalul Naţional

Dumitru Costin a anunţat, azi, că demisionează de la conducerea Blocului Naţional Sindical (BNS) pentru că protestele de marţi au fost un eşec, iar măsurile de austeritate nu au putut fi evitate.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Dumitru Costin a demisionat din Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a spus atunci preşedintele Casei, Lucian Duţă. Marţi, în jurul clădirii Parlamentului, s-a desfăşurat un protest la care au participat sindicaliştii din toate cele cinci confederaţii, cărora li s-au alăturat pensionari şi alţi locuitori ai Capitalei.

Simultan, în Parlament a fost dezbătută moţiunea de cenzură depusă de opoziţie ca răspuns la măsurile de austeritate anunţate de Guvern, moţiune care a fost respinsă la diferenţă de opt voturi.

Tot marţi, Dumitru Costin li s-a adresat protestatarillor de la Parlament înaintea votului la moţiune, spunându-le să plece acasă şi anunţând şedinţa de miercuri a liderilor sindicali în care urma să se decidă calendarul acţiunilor viitoare.

După 1990, Dumitru Costin a fost numit lider al mişcării sindicale, după 1994 fiind reales la conducerea BNS, funcţie în care a activat până miercuri.

Mediafax

×
Subiecte în articol: observator