x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu, achitaţi definitiv în dosarul tranzacţiilor imobiliare

Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu, achitaţi definitiv în dosarul tranzacţiilor imobiliare

22 Oct 2012   •   14:57
Dumitru Dragomir şi Gino Iorgulescu, achitaţi definitiv în dosarul tranzacţiilor imobiliare
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis achitarea tuturor inculpaţilor din dosarul în care şeful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, şi fostul preşedinte al FC Naţional, Gino Iorgulescu, au fost judecaţi pentru fapte de corupţie. ÎCCJ a menţinut deciziile instanţelor inferioare de achitare a lui Dumitru Dragomir, respingând recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Hotărârea instanţei supreme este definitivă, anunţă Agerpres.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au decis pe 2 noiembrie 2011 menţinerea deciziei de achitare a şefului Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, în dosarul privind terenul pe care s-a construit sediul LPF.

Judecătorii CAB au respins apelul procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti care hotărâse achitarea lui Dumitru Dragomir, precum şi a fiului acestuia, Bogdan Dragomir, a fostului preşedinte al FC Naţional, Gino Iorgulescu, şi a unui fost angajat al LPF, Bogdan Bădiţă.

Pe 5 mai 2008, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, fiul acestuia, Bogdan Dragomir, fostul preşedinte al clubului FC Naţional şi un fost angajat al Ligii au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Procurorii DNA îl acuzau pe Dumitru Dragomir că a primit de la Gino Iorgulescu un teren în suprafaţă de 351,79 mp, în Bucureşti, în valoare de aproximativ 32.000 de dolari, pentru ca, în schimb, să accepte achiziţia de către LPF a unui teren în suprafaţă de 1.497,21 mp (amplasat în aceeaşi zonă) şi a unei construcţii nefinalizate, în suprafaţă de 279,72 mp, şi ridicată fără autorizaţie pe terenul respectiv.

Iorgulescu, fost preşedinte al FC Naţional şi membru în Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost deferit justiţiei pentru dare de mită, spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

În acelaşi dosar a fost judecat şi fiul preşedintelui LPF, Bogdan-Dumitru Dragomir, pentru spălare de bani şi participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

La 7 aprilie 2008, preşedintele LPF a fost audiat de procurorii DNA în dosarul privind terenul pe care s-a construit sediul LPF. Dosarul fusese deschis ca urmare a plângerii fostului preşedinte al Consiliului de administraţie al FC Naţional Constantin Iacov.

Dumitru Dragomir a fost acuzat de mai multe infracţiuni de corupţie, printre care abuz în serviciu şi luare de mită, infracţiuni prin care ar fi prejudiciat Liga Profesionistă de Fotbal.

×