x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dupa ploi - Sosele nationale, blocate de pietre

Dupa ploi - Sosele nationale, blocate de pietre

11 Noi 2004   •   00:00

Circulatia rutiera pe doua drumuri nationale din judetele Buzau si Valcea era blocata ieri, in urma caderilor de pietre, pe alte artere circulandu-se cu dificultate dupa ce terasamentul s-a lasat, in urma infiltratiilor si ploilor din ultimele doua zile.

OCTAVIAN HERTA

Click pentru a mari imaginea
POTOP. Sute de gospodarii din mai multe judete au fost acoperite de inundatiile din ultimele zile
Drumul National 10 a fost blocat, intre Brasov si Buzau, la Gura Siriului (judetul Buzau), pe o distanta de 800 de metri. Infiltratiile au dus la prabusirea peste sosea a unor blocuri masive din piatra. "Bolovanii pot fi distrusi numai prin detonare, deci nu se stie exact cand va fi eliberat drumul", a declarat comisarul-sef Ioan Hutanu, seful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Covasna, citat de Mediafax.

VALCEA. Drumul National a fost blocat in Valcea, in zona Calimanesti-Caciulata. Pana acum, circulatia era blocata doar partial, dar acum traficul rutier se desfasoara doar pe drumul de centura care ocoleste orasul Calimanesti. Alunecarile au afectat si o sosea din judetul Bacau.

Potrivit unei statistici a Ministerului Transporturilor, o parte din terasament s-a surpat, pe DN12A, in apropiere de Targu Ocna, iar traficul se desfasoara numai pe jumatate din sosea.

VICTIMA. Un barbat din comuna Otesani, judetul Valcea, a fost luat de apa raului Luncavat in timp ce incerca sa-l traverseze. El nu a fost inca gasit de autoritati.

Statiunea Baile Olanesti risca sa fie acoperita cu namol. Canalizarea este complet colmatata si nu mai poate face fata apelor pluviale care tasnesc in mijlocul strazilor.

In cursul zilei de ieri, nivelul raului Olanesti a crescut alarmant. Sute de gospodarii si hectare de teren agricol au fost inundate si in judetele Gorj, Hunedoara, Dolj si Arges, cele mai afectate de ploile din ultimele ore.

AVERTISMENT. Hidrologii avertizeaza ca persista pericolul producerii unor noi inundatii in zona de sud a tarii, mai exact in bazinele Jiului si Oltului.

DIFICULTATI

"Bolovanii pot fi distrusi numai prin detonare, deci nu se stie exact cand va fi eliberat drumul" - Ioan Hutanu comisarul-sef, seful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Covasna

SURPARILE CONTINUA
Click pentru a mari imaginea
OCNELE MARI. Saramura este deversata din nou din cauza precipitatiilor abundente
La Lapusata, alte doua case s-au prabusit din cauza alunecarilor de teren care au scufundat sambata trecuta un drum judetean. Cele 160 de familii din Zarnesti sunt in continuare rupte de lume. Ploile violente ingreuneaza lucrarile la noul drum, iar oamenii sunt disperati din cauza prapastiei care se apropie de alte si alte locuinte.La Ocnele Mari, ploile abundente au condus la noi deversari de saramura in zona Campului II de sonde. Specialistii au reusit sa realizeze un sistem de evacuare dirijata a saramurii din lacul format in aceasta zona, prin sifonarea pe doua conducte. Una dintre ele deverseaza in lac saramura, iar cealalta deverseaza apa cu sare in decantorul Ocnele Mari. Toate lucrarile in zona au incetat din cauza timpului nefavorabil.
×
Subiecte în articol: observator