x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dus rece de la Bruxelles pentru Romania: Finalizati acordul cu FMI!

Dus rece de la Bruxelles pentru Romania: Finalizati acordul cu FMI!

19 Iun 2015   •   13:56
Dus rece de la Bruxelles pentru Romania: Finalizati acordul cu FMI!

Un raport aspru privind politicile economice ale Romaniei a fost publicat in 17 iunie la Bruxelles.

Decizia Consiliului Uniunii Europene, sub forma recomandarilor Consiliului privind Programul national de reforma al Romaniei pentru 2015 si avizul Consiliului privind Raportul de convergenta al Romaniei pentru 2015 resping in esenta solicitarile Guvernului pentru depasirea deficitului bugetar cu o,5 la suta din PIB de la traiectoria de ajustare.

Respingerea este motivata de UE deoarece programele care au fost depuse la bruxelles la 30 aprilie 2015 ''nu ofera detalii '' care sa sustina cererile de depasire ale deficitului.

Recomandarile Consiliului, concentrate in 4 puncte sunt explicite si impun masuri si decizii rapide in sfera guvernamentala si parlamentara.

1. Sa se ia TOATE MASURILE NECESARE PENTRU A FINALIZA PROGRAMUL DE ASISTENTA FINANCIARA. Altfel tradusa, recomandarea se refera la incheierea acordului cu fmi, negogierile fiind in curs la bucuresti.

2. Sa limiteze abaterea de la obiectivele bugetare pe termen mediu la maximum o,25 la suta din PIB

3. Sa consolideze masurile privind piata fortei de munca si includerea tinerilor neinregistrati si a somerilor pe termen lung

4. Sa adopte legea privind reformarea guvernantei corporative

In aceste conditii devine dificila ADOPTAREA NOULUI COD FISCAL , dar si realizarea cheltuielilor care mareau deficitul bugetar.Anterior, cererea guvernului de a permite o depasire a deficitului prin cheltuiele militare suplimentare, potrivit pactului national propus de presedintele iohannis pentru alocarea a 2 la suta din PIB la acest capitol fusese respinsa la Bruxelles.

×
Subiecte în articol: dus rece FMI bruxelles romania