x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator E.ON Energie propune să furnizeze direct gaze naturale spitalelor din Timişoara

E.ON Energie propune să furnizeze direct gaze naturale spitalelor din Timişoara

26 Oct 2021   •   18:30
E.ON Energie propune să furnizeze direct gaze naturale spitalelor din Timişoara

E.ON Energie România propune să furnizeze direct gaze naturale spitalelor din Timişoara, în baza unor contracte încheiate cu fiecare unitate în parte.

Potrivit unui comunicat al companiei, această soluţie poate fi pusă rapid în practică la acele unităţi care deţin centrale termice proprii şi care, astfel, îşi vor putea continua activitatea normal.

"În condiţiile în care societatea Colterm Timişoara şi autorităţile locale nu au reuşit să identifice încă soluţii pentru continuarea furnizării de căldură şi apă caldă pentru consumatorii cu care Colterm are contract, una dintre opţiunile viabile este de a se încheia cu fiecare dintre respectivele instituţii contracte de furnizare a gazelor naturale, care să fie livrate prin intermediul reţelei de distribuţie existente. În acest sens, E.ON Energie România reiterează soluţia propusă şi până acum, aceea de a furniza direct gaze naturale spitalelor a căror funcţionare este dificilă în astfel de condiţii, în baza unor contracte încheiate cu fiecare unitate în parte. Compania noastră răspunde astfel apelului făcut de medicii din Timişoara pentru găsirea unor soluţii alternative aşa încât aceste spitale să beneficieze în continuare de căldură şi apă caldă şi pacienţii să nu aibă de suferit din lipsa acestora. Această soluţie poate fi pusă rapid în practică la acele unităţi care deţin centrale termice proprii şi care, astfel, îşi vor putea continua activitatea normal", se precizează în comunicat.

Compania subliniază, în context, că a luat decizia de a nu mai reînnoi contractul de furnizare a gazelor către societatea de termoficare având în vedere datoriile istorice considerabile şi lipsa oricărei perspective fezabile pentru sezonul rece.

 

×