x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "E pădurea mea, fac ce vreau cu ea"

"E pădurea mea, fac ce vreau cu ea"

de Monica Andrei Capatos    |    11 Mar 2008   •   00:00
"E pădurea mea, fac ce vreau cu ea"

D’ALE LUI GIGI BECALI
După ce a luat opt hectare din Pădurea Băneasa, Gigi Becali a început să taie copaci pe principiul: "E pădurea mea, e terenul meu, e copacul meu".



De trei zile, pe o porţiune din Pădurea Băneasa, recent intrată în posesia lui Gigi Becali, se scot copaci într-o veselie, fără nici un fel de autorizaţie. Nu-i nimic nou, căci zona verde este defrişată zi şi noapte. Intersantă este găselniţa latifundiarului din Băneasa. Pentru că s-a prins de faptul că s-a făcut mult tam-tam în ultima perioadă pe tema copacilor tăiaţi, s-a gândit că ar fi bine să abordeze altfel lucrurile. Şi-a cumpărat o maşină performantă de scoatere a pomilor şi s-a pus pe treabă. Mai mult şi-a pregătit şi un discurs, în cazul în care observă cineva defrişarea, el va spune că nu taie copacii, ci-i scoate şi-i duce în curtea sa pentru decor. Astfel, peste 90 de pomi au fost defrişaţi fără nici un fel de autorizaţie.

"Ce vreţi de la mine? E pădurea mea, e terenul meu, e copacul meu, fac ce vreau cu el. Nu mai suntem în vremea comuniştilor. Gata. De ce să am eu nevoie de autorizaţie pe pământul meu, e curtea mea, doar că n-am gard", a vociferat Becali chemat la locul faptei de cei de la Inspectoratul de Regim Silvic, cei care au şi depistat ilegalitatea.


SFIDARE. Timp de o jumătate de oră, latifundiarul din Pipera a încercat în stilul lui caracteristic, să spună că nu a tăiat pomii, ci i-a scos, ceea ce din punctul lui de vedere însemna cu totul şi cu totul altceva. Legea spună însă că şi scoaterea pomilor înseamnă evident tot defrişare, lucru ce probabil i-a scăpat.

 "Am scos cam 20 de copaci pe care-i voi duce la mine în curte. Da doamnă, la mine acasă. Ce nu vă vine să credeţi. Şi o să mai iau. E pădurea mea, auzi, am făcut prejudiciu? Ce prejudiciu, bă, e pământul meu", a continuat patronul din Ghencea. Întrebat ce vrea să facă pe cele opt hectare, Becali a răspuns în prima fază că vrea un cartier de vile, apoi s-a mai gândit spunând că deocamdată se gândeşte la un drum care să facă legătura cu cealaltă parte a pădurii. "O să mai scot copaci pentru că sunt ai mei. Nu-mi spune mie nimeni ce trebuie să fac", a spus Becali ducându-se spre Maybach-ul lui însoţit de bodyguarzi şi alte ajutoare.

Până când în Băneasa va apărea pe cele opt hectare cel mai probabil un alt cartier rezidenţial, Becali se va alege cu o plângere penală, conform declaraţiei date de Mirel Idoraş, reprezentant al Inspectoratului de Regim Silvic. Plângerea însă, conform tradiţiei, se va îngălbeni printr-un sertar fie al Poliţiei, fie al Parchetului.


TUPEU
"Ce vreţi de la mine? E pădurea mea, e terenul meu, e copacul meu, fac ce vreau cu el.Nu mai suntem în vremea comuniştilor. Gata.De ce să am eu nevoie de autorizaţie pe pământul meu, e curtea mea, doar că n-am gard. Am scos cam 20-30 de copaci pe care-i voi duce la mine în curte.Da doamnă, la mine acasă.Ce nu vă vine să credeţi.Am făcut prejudiciu? Ce prejudiciu, bă, e pământul meu?"
Gigi Becali - patronul echipei Steaua

×
Subiecte în articol: observator