x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ecaterina Andronescu propune programul after-school în şcolile de stat

Ecaterina Andronescu propune programul after-school în şcolile de stat

15 Sep 2012   •   07:29
Ecaterina Andronescu propune programul after-school în şcolile de stat

Ecaterina Andronescu, ministrul educatiei, a declarat la Realitatea TV, in cadrul emisiunii ROMANIA IN CLASA ZERO, ca pregatirile pentru clasa pregatitoare din 2013, ar trebui sa inceapa chiar de saptamana viitoare. Totodata, ministrul a vorbit si despre programul after-school, informeaza realitatea.net.

Ecaterina Andronescu a recunoscut ca au fost situatii destul de alarmante, in care s-au desfiintat cancelarii sau laboratoare pentru a se crea spatii pentru clasa pregatitoare.

In 2013 nu se va renunta la clasa zero, insa pregatirile vor incepe din timp

"La jumatatea anului va trebui sa facem o evaluare sa vedem daca este necesar sa mergem in scoli. Ar fi trebuit amenajat si un spatiu de joaca. Vom face o analiza foarte atenta. Cred ca trebuie sa ramana in cadrul invatamantului obligatoriu. Avem mai putini elevi in scoala preuniversitara. Dar reducerea aceasta este uniforma. Nu este normal sa desfiintam in alte zone cancelaria sau un laborator. Intr-o scoala este bine ca un copil de 6 ani sa fie cu unul de 9 ani si pe mine ma ingrijoreaza ca va fi si cu unul de 16 ani.", a spus Andronescu.

"As vrea sa rog directorii sa se gandeasca la programul after-school, intr-un spatiu pe care primaria l-ar pune la dispozitie. In viitor, ar trebui sa incepem inscrierea mult mai devreme si sa lasam parintii sa aleaga. Daca as compara scolile de astazi cu ce aveam acum 10 ani suntem intr-o situatie mai buna, eforturi s-a facut. Resursele insuficiente acordate a facut ca ministerul sa nu poata sa acopere nevoile.", a mai spus Ecaterina Andronescu.

×