x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Eco-trupe: Armata verde

Eco-trupe: Armata verde

de Jurnalul National    |    05 Iul 2007   •   00:00

In urma schimbărilor climatice şi a catastrofelor naturale, forţele armate din toate părţile lumii se implică tot mai mult in refacerea zonelor afectate. Armatei ii este astfel asociată o imagine umanitară.



In urma schimbărilor climatice şi a catastrofelor naturale, forţele armate din toate părţile lumii se implică tot mai mult in refacerea zonelor afectate. Armatei ii este astfel asociată o imagine umanitară.

In Australia, capii armatei au pus pe hărtie o strategie prin care speră să recruteze tineri şi să-i implice in operaţiuni de salvare a oamenilor din zonele afectate de calamităţi. Inconjurată din toate părţile de apă, Australia are nevoie de măsuri suplimentare de apărare in calea dezlănţuirii naturii, in contextul in care nivelul Oceanului planetar este in continuă creştere, iar incendiile şi inundaţiile sunt tot mai dese in această perioadă. Institutul australian pentru politici strategice sugerează că imaginea kaki a armatei va trebui să devină verde in viitorul căt mai apropiat pentru a face faţă schimbărilor climatice: "Deşi multe dintre consecinţele incălzirii globale nu se văd incă, guvernul australian va trebui să se adapteze la securitatea mediului inconjurător şi la condiţiile operaţionale". Ceea ce inseamnă - după cum explică publicaţia online The Sydney Morning Herald - că incălzirea globală va ajuta forţele militare australiene să-şi imbunătăţească imaginea şi să atragă tot mai mulţi recruţi.

VULNERABILI. Armata australiană a luat in colimator ţările cele mai vulnerabile din regiune - Thailanda şi Vietnam sau Malaiezia, Bangladesh, Indonezia, Filipine şi statele din Pacificul de Sud. Creşterea nivelului Oceanului planetar va afecta totodată producţia de hrană şi va intensifica bolile.

Institutul avertizează armata să ia măsurile necesare căt mai curănd posibil şi să ţină cont că a fost instituţia cu cea mai mare emisie de gaze cu efect de seră, emiţănd de 3,6 ori mai mult decăt orice altă structură a statului. (Ana Maria Rădoi)Armata verde

×
Subiecte în articol: verde!