x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EcoAssist - Deşeuri colectate selectiv pe plaja din Venus

EcoAssist - Deşeuri colectate selectiv pe plaja din Venus

de Alexandru Nastase    |    02 Aug 2007   •   00:00
EcoAssist - Deşeuri colectate selectiv pe plaja din Venus

Deşeurile lăsate de turişti sunt colectate selectiv pe plaja Afrodita din Venus. Programul EcoAssist se află deja la jumătatea perioadei de desfăşurare, fiind demarat la inceputul lunii iunie. Acţiunea a inceput cu ajutorul unor voluntari de la Centrul Regional de Resurse ONG - Â CEN - TRAS Constanţa. Proiectul a demarat cu o acţiune de ecologizare a plajei.

Astfel, au fost smulse ierburile crescute in extrasezon, au fost ridicate deşeurile care se aflau pe plajă şi au fost aduse coşuri separate pentru colectarea hărtiei, plasticului şi a dozelor de bere. Pentru preluarea gunoaielor au fost incheiate parteneriate cu două societăţi de salubritate: una pentru deşeurile menajere şi cea de-a doua pentru deşeurile reciclabile.

Voluntarii patrulează plaja din staţiunea Venus de două ori pe zi, pentru a asigura curăţenia şi pentru a reaminti turiştilor modul corect de utilizare a coşurilor.


CREAŢIE ŞI ECOLOGIE. In acest moment este in plină desfăşurare Festivalul "Arta coboară pe plajă". Reamintim că acest festival este găzduit pe plaja ecologizată prin proiectul EcoAssist. "Colegii mei au organizat şi un summer-camp pentru ONG-urile studenţeşti din toată ţara. Aşteptăm expoziţia lucrărilor selectate de juriu. Intre timp, putem admira evoluţia unei opere artistice chiar sub ochii noştri: sculptura in nisip şi medii neconvenţionale, pictura şi arta foto se fac direct pe plajă, la căţiva metri distanţă de şezlongurile turiştilor. Suntem mulţumiţi de evoluţia lucrurilor. Reprezentantul DADL (n.r. - Direcţia Apelor Dobrogea şi Litoral), cu care s-a incheiat protocolul de colaborare, este mulţumit de colaborarea noastră şi de condiţiile in care am păstrat plaja. Acest lucru ne bucură şi ne incurajează să susţinem acţiunea şi in anii viitori", afirmă Project Managerul EcoAssist Liana Buzea.

×
Subiecte în articol: verde!