x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator EDIŢIE DE COLECŢIE - Doina şi Ion AldeaTeodorovici

EDIŢIE DE COLECŢIE - Doina şi Ion AldeaTeodorovici

16 Oct 2008   •   00:00

Cine nu a auzit melodia "Eminescu" pe versurile lui Grigore Vieru, inconfun­dabil interpretată de Doina şi Ion Aldea-Teodorovici?



Cine nu a auzit melodia "Eminescu" pe versurile lui Grigore Vieru, inconfun­dabil interpretată de Doina şi Ion Aldea-Teodorovici?

Cine nu a murmurat cu ei dorul de marele nostru poet sau nu a îngânat metaforele lui Adrian Păunescu ce vorbeau despre valurile de apă şi sânge ale Prutului?

Chişinăul şi Bucureştii le-au fost "bucurii asemene". Oamenii celor două oraşe, ai celor două ţări româneşti, destine despărţite de sârma ghimpată a istoriei. Pe aceşti oameni i-au îndemnat Doina şi Ion să "reaprindă candela-n căscioare", să vadă în tricolor "o singură iubire românească", să simtă "dragostea Putnei în zi de duminică" şi, împreună cu ei, au cântat cu obidă: "Lăsaţi-ne în legea noastră!". Au ştiut ca nimeni alţii să păstreze vie în confraţii lor ideea de fiinţă naţională şi de neam.

La 30 oc­tom­brie, se îm­pli­nesc 16 ani de la moar­tea lor tra­gi­că. Despre vieţile lor şi drumul artistic, pe care l-au împlinit cu talent de excepţie, citiţi în Ediţia de Colecţie a Jurnalului Naţional de luni, 20 octombrie. Ascultaţi şi  cele mai frumoase melodii ale lor de pe CD-ul ce însoţeşte ediţia.

×
Subiecte în articol: observator