x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ediţie de colecţieLiviu Vasilică, medic îndrăgostit de folclor

Ediţie de colecţie
Liviu Vasilică, medic îndrăgostit de folclor

04 Feb 2009   •   00:00

Liviu Vasilică s-a născut cu cântecul în suflet. De mic a îndrăgit portul şi cântul popular fascinat de haiducul satului Gogu Ivaşcu şi de inegalabila Maria Tănase.





Glasul lui Gogu, rapsodul satului, care cânta pe prispa casei, haiduceşte, cu voce de piept, îi făcea inima să tresară. Îl asculta fascinat sorbindu-i versurile cântecelor. De la Gogu şi-a format un prim repertoriu. Pe Maria Tănase o asculta încremenit, cu urechea lipită de difuzorul din casă. Deşi părinţii îl vedeau farmacist, Liviu Vasilică s-a simţit atras de două profesii de suflet: cea de medic pediatru la Dispensarul Şcolar din Alexandria şi cea de interpret dedicat folclorului autentic. Liviu Vasilică a adunat toate comorile pe care le-a găsit prin satele Teleormanului şi le-a scos la lumină. După ce le-a trecut prin filtrul sufletului său le-a dăruit publicului.

A fost şi rămâne unul dintre acei oameni care s-au îndrăgostit iremediabil de tradiţiile străbune. Liviu Vasilică nu a însemnat numai vocea, a fost un artist complex prin cântec, port şi joc. A cântat de dor, de dragoste, de haiducie, doine de răscolit suflete. În Ediţia de Colecţie de luni, 9 februarie, îl veţi redescopreri pe Liviu Vasilică. Ediţia va fi însoţită de un CD ce cuprinde cântece inedite, emoţionante.

×
Subiecte în articol: observator