x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Efectul cutremurelor din Turcia: Românii, de trei ori mai interesați de asigurările pentru locuințe!

Efectul cutremurelor din Turcia: Românii, de trei ori mai interesați de asigurările pentru locuințe!

de Redacția Jurnalul    |    28 Feb 2023   •   17:15
Efectul cutremurelor din Turcia: Românii, de trei ori mai interesați de asigurările pentru locuințe!
Sursa foto: Hepta

Interesul românilor pentru asigurările de locuințe a crescut semnificativ ca urmare a evenimentelor seismice din ultima perioadă, arată o nouă analiză realizată de UNSAR - Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România.

Astfel, în medie, în ultimele 3 săptămâni a fost înregistrată o creștere de 170% a numărului de oferte emise pentru asigurările de locuințe față de aceeași perioadă a anului trecut . Desigur, rămâne de văzut și câte din aceste oferte se vor concretiza în perioada următoare în polițe de asigurare. La începutul anului 2023, circa 7,8 milioane de locuințe din cele 9,6 milioane nu erau protejate de o asigurare.

Practic, deși cutremurul reprezintă unul dintre principalele riscuri identificate de români în legătură cu locuințele lor, la nivel național, doar 20% dintre acestea sunt protejate printr-o asigurare obligatorie PAD. Totodată, doar 17% din locuinţele românilor beneficiază și de o asigurare facultativă. Acestea se pot încheia doar pentru locuințele care sunt deja protejate de o poliță obligatorie PAD.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cutremur asigurare locuinta